Bekonowe rogaliki z jajecznicą

Rogaliki nie zawsze muszą być na słodko. Oto najlepszy dowód, którego nie możesz przegapić ?

Bekonowe rogaliki z jajecznicą
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 7 szt. jajka
  3. 1 łyżka masło
  4. 2 szczypty szczypiorek
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 1 szczypta sól
  7. 12 plastrów boczek surowy
  8. 1/3 szkl. parmezan

Sposób przygotowania:

1. Na patelni przygotuj jajecznicę. Nie zapomnij o soli i pieprzu.

Obraz

2. Ciasto francuskie podziel na trójkąty.

Obraz

3. Na dwóch dłuższych krawędziach ułóż plastry boczku. W dolnej części umieść jajecznicę i szczypiorek. Następnie zwiń w rogalik.

Obraz

4. Posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu z ciasta francuskiego.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie

Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka
Galaretka stężeje 3x szybciej. Te proste triki zdradziła mi babcia
Galaretka stężeje 3x szybciej. Te proste triki zdradziła mi babcia