Beza pavlova z akcentem cappuccino
Pyszności
18.01.2020 14:38, aktual.: 16.08.2020 15:43
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Beza pavlova to sprawdzony patent na pyszny deser dla całej rodziny. Dziś postanowiliśmy podkręcić jej smak przy pomocy kawy i likieru kawowego. Będzie się działo!
W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką.
Składniki:
Masa
- syrop karmelowy do dekoracji
- ulubione owoce do dekoracji
- 400 g serek mascarpone
- 400 g śmietanka 30%
- 6 łyżek cukier puder
- 125 ml likier kawowy
Beza
- 4 szt. białka
- 200 g cukier
- 1 łyżka mąka ziemniaczana
- 1 łyżka ocet z białego wina
- 1 szczypta sól
- 3 łyżeczki kawa rozpuszczalna
Sposób przygotowania: