Beza pavlova z akcentem cappuccino

Beza pavlova z akcentem cappuccino
Pyszności

18.01.2020 14:38, aktual.: 16.08.2020 15:43

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Beza pavlova to sprawdzony patent na pyszny deser dla całej rodziny.  Dziś postanowiliśmy podkręcić jej smak przy pomocy kawy i likieru kawowego. Będzie się działo!

W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam  blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką.

Składniki:

Masa

  1. syrop karmelowy do dekoracji
  2. ulubione owoce do dekoracji
  3. 400 g serek mascarpone
  4. 400 g śmietanka 30%
  5. 6 łyżek cukier puder
  6. 125 ml likier kawowy

Beza

  1. 4 szt. białka
  2. 200 g cukier
  3. 1 łyżka mąka ziemniaczana
  4. 1 łyżka ocet z białego wina
  5. 1 szczypta sól
  6. 3 łyżeczki kawa rozpuszczalna

Sposób przygotowania:

1. Na początek ubij białka ze szczyptą soli.

Obraz

2. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier, kawę rozpuszczalną, mąkę ziemniaczaną oraz ocet z białego wina.

Obraz

3. Na blaszce do pieczenia uformuj koło z otrzymanej mieszanki. Przy pomocy łyżki zrób fale, które nadadzą przyszłej bezie ciekawych kształtów. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni, od razu zmniejsz temperaturę do 100 stopni i piecz ok. 2 godzin.

Obraz

4. W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu ubij śmietankę, po czym dodaj do niej cukier puder, serek mascarpone i likier kawowy.

Obraz

5. Umieść krem na ostudzonej bezie. Dodaj syrop karmelowy i ulubione owoce.

Obraz

6. Gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także