Biała fasolka z chorizo

Biała fasolka z chorizo to genialny pomysł na udany obiad. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a na zawsze zakochasz się w tej kombinacji smakowej. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 g biała fasola
  2. 1 szt. cebula
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 1-2 szt. marchewka
  5. 1 szt. czerwona papryka
  6. 1 kg pomidory
  7. 200 g kiełbasa chorizo
  8. 1 łyżka słodka papryka
  9. 1 łyżka suszony tymianek
  10. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  11. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Zalej białą fasolkę wodą i mocz przez całą noc. Następnie gotuj pod przykryciem przez 60-90 minut. Pamiętaj, aby do wody dodać sól.

Obrazek

2. W międzyczasie sparz pomidory w gorącej wodzie. Wcześniej je natnij, aby bez problemu usunąć skórkę.

Obrazek

3. Podziel wszystkie warzywa w drobną kostkę. W 1-cm plastry potnij też kiełbasę chorizo.

Obrazek

4. Następnie połącz na patelni: kiełbasę, cebulę, marchewkę i czerwoną paprykę.

Obrazek

5. Jako kolejne składniki dodaj pomidory, słodką paprykę, suszony tymianek, kmin rzymski, sól i pieprz. Na koniec dodaj ugotowaną białą fasolkę i posiekaną pietruszkę.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇