PrzepisKolacjaBiała kiełbasa pod chrzanowym beszamelem

Biała kiełbasa pod chrzanowym beszamelem

Biała kiełbasa pod chrzanowym beszamelem
Pyszności

01.03.2021 17:00, aktual.: 18.03.2021 08:31

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Biała kiełbasa pod chrzanowym beszamelem to będzie hit na wielkanocnym stole. Jej przygotowanie jest bajecznie proste, a smak nie do opisania! Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍

Nasze danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. cebula
  2. 2 łyżki masło
  3. 2 łyżki mąka pszenna
  4. 500 ml mleko
  5. 2 łyżki chrzan tarty
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 4 szt. biała kiełbasa

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania chrzanowego sosu beszamel. W tym celu połącz na patelni: masło i cebulę.

Obraz

2. Po chwili dodaj mąkę pszenną i mleko.

Obraz

3. Nie zapomnij także o tartym chrzanie, soli i pieprzu.

Obraz

4. Powstałą mieszankę przełóż do formy z Ovi.

Obraz

5. Następnie ułóż białe kiełbaski. Całość zapiekaj w Ovi przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Gotowe kiełbaski podawaj z ulubionymi dodatkami.

Obraz