Błyskawiczna pizza bez spodu. Włoska uczta w 15 minut bez wyrabiania ciasta i bałaganu

Prosta i szybka pizza bez spodu. W jego roli wystepuje ser żołty. Dzięki temu nie musisz czekać na wyrastania ciasta. Smaczne, szybkie i proste danie.

Obrazek
Ewa

Pizza bez ciasta

Pizza to danie, które moglibyśmy jeść codziennie. Nie znamy ani jednej osoby, która nie lubi tej włoskiej potrawy. Przygotować ją można na wiele różnych sposobów: cienki spód, grube sycylijskie ciasto, po chicagowsku z toną sera... Dziś mamy dla Ciebie jeszcze bardziej nietypową odsłonę- pizzę bez ciasta. W roli spodu występuje żółty ser. Dzięki temu jej przygotowanie jest o wiele szybsze. Taką pizzę pokochasz od pierwszego kęsa.

Cały przepis znajdziesz na naszym kanale YouTube:

Pizza bez spodu

Składniki:

        
  • 500 g sera żółtego - tartego
  • 3 łyżki sosu do pizzy
  • 4 plastry szynki włoskiej
  • 2 pieczarki
  • 2 garście rukoli
  • 1 garść czarnych oliwek

Sposób przygotowania:

Do przygotowania naszej pizzy potrzebujesz blaszki do pizzy lub okrągłej tortownicy. Rozsyp na niej starty żółty ser. Sprawdzi się tutaj m.in. gouda, morski czy ser edamski. Tak przygotowaną blaszkę wstaw do piekarnika na niecałe 10 minut.

Pizza bez spodu- Pyszności
Pizza bez spodu- Pyszności

Na serze rozsmaruj sos do pizzy. Sprawdzi się również passata pomidorowa z dodatkiem przypraw. Dzięki temu cały obiad jest szybki i prosty. Następnie ułóż ulubione dodatki. My postawiliśmy na włoską szynkę oraz pieczarki. Ponownie wstaw całość do piekarnika, tym razem na 5 minut. Nie martw się, że pieczarki się nie upieką- można jeść je nawet na surowo.

Pizza bez spodu- Pyszności
Pizza bez spodu- Pyszności

Na pizzy rozłóż umytą rukolę oraz czarne oliwki bez pestki. Nasza błyskawiczna pizza jest już gotowa. Podziel ją na porcje i ciesz się szybkim i pysznym obiadem. Smacznego!

Pizza bez spodu- Pyszności
Pizza bez spodu- Pyszności

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości