PrzepisPrzekąskiBrukselkowe koreczki

Brukselkowe koreczki

Ciekawy pomysł na pyszną przekąskę? Nic prostszego, wystarczy, że raz skosztujesz naszą propozycję, a na pewno Ci się spodoba!

Brukselkowe koreczki
Pyszności

15.01.2019 | aktual.: 16.01.2019 11:34

Składniki:

  1. 12 szt. brukselki
  2. 2-3 łyżki oliwa z oliwek
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 100 g boczek wędzony
  5. 1 szt. cebula
  6. 2 szt. ząbki czosnku
  7. 1/4 szkl cukier brązowy
  8. 2 łyżki syrop klonowy
  9. 2 łyżki ocet jabłkowy
  10. 1 szt. ser camembert

Sposób przygotowania:

1. Podziel brukselki na pół. Polej je oliwą z oliwek i dopraw przy pomocy soli i pieprzu. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

2. W międzyczasie podsmaż na patelni kawałki boczku.

Obraz

3. Po chwili je zdejmij i na pustej patelni połącz ze sobą: cebulę, czosnek, brązowy cukier oraz ocet jabłkowy.

Obraz

4. Po chwili doda syrop klonowy oraz chilli. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obraz

5. Podziel ser na mniejsze kawałki.

Obraz

6. Po czym z wszystkich produktów stwórz koreczki, układając je w następującej kolejności: brukselka, boczek, mieszanka cebuli, ser i ponownie brukselka. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie