Genialna bruschetta z kurczakiem

Oto genialna bruschetta z kurczakiem w naszym wykonaniu, której nie możesz przegapić. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. bułka ciabatta
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 2 szt. ząbki czosnku
  4. 2 szt. pierś z kurczaka
  5. 150 g mozzarella
  6. 50 g suszone pomidory w oleju
  7. 10 g ser parmezan starty
  8. 1/3 łyżeczki sól
  9. 1/3 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Pierś z kurczaka umieść między 2 drewnianymi łyżkami i ponacinaj.

Obrazek

2. W powstałych szparkach umieść plastry sera i suszone pomidory.

Obrazek

3. Podziel bułkę na dwie części i rozprowadź na niej czosnek oraz oliwę z oliwek.

Obrazek

4. Dodaj wcześniej przygotowaną pierś, dopraw solą i pieprzem. Następnie umieść na wierzchu drugą część bułki.

Obrazek

5. Posmaruj wierzch pieczywa oliwą i posyp parmezanem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd