PrzepisDeseryBrzoskwiniowo-orzechowa fantazja

Brzoskwiniowo-orzechowa fantazja

Brzoskwiniowo-orzechowa fantazja
Pyszności

17.12.2017 18:25

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Jeśli kochacie słodkości tak samo jak my, dzisiejsza propozycja na pewno przypadnie Wam do gustu. Oto pyszna brzoskwiniowo-orzechowa fantazja, której nie sposób odmówić.

Składniki:

  1. 1 szt. biszkopt
  2. 500 g śmietanka 30%
  3. 1/2 szkl. cukier puder
  4. 180 g serek mascarpone
  5. 18 g śmietan-fix
  6. 150 g konfitura z moreli
  7. 800 g brzoskwinie pokrojone w kostkę
  8. 200 g orzechy posiekane
Sposób przygotowania:

1. Przygotuj ciasto na biszkopt i upiecz je w piekarniku. Następnie pozostaw do ostygnięcia. W mikserze połącz ze sobą śmietankę 30%, cukier puder, mascarpone i śmietan-fix.

Obraz

2. Biszkopt podziel na 2 części. Na spodzie rozprowadź warstwę konfitury z moreli. Następnie utwórz warstwę z wcześniej przygotowanego kremu.

Obraz

3. Na wierzchu posyp pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.

Obraz

4. Ułóż kolejną warstwę ciasta. I rozprowadź na nim dokładnie resztę masy.

Obraz

5. Wierzch ciasta posyp pokrojonymi orzechami i brzoskwiniami.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także