PrzepisDeseryBudyniowy przekładaniec bez pieczenia

Budyniowy przekładaniec bez pieczenia

Pyszne ciasto bez pieczenia? Nie ma problemu, oto idealny przepis właśnie dla Ciebie! ❤️

Budyniowy przekładaniec bez pieczenia
Pyszności

11.01.2019 | aktual.: 11.01.2019 12:41

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

Masa budyniowa

  1. 3 łyżki mąka pszenna
  2. 3 łyżki mąka ziemniaczana
  3. 1/2 szkl. cukier
  4. 2 szt. żółtko
  5. 900 ml mleko
  6. 200 g masło miękkie
  7. 300 g herbatniki

Polewa

  1. 1 szkl. śmietanka 30%
  2. 2 szkl. czekoladowe dropsy

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz mleko (1,5 szkl.), mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier oraz żółtka. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Zagotuj resztę mleka w garnku. Stopniowo dodawaj przygotowaną wcześniej mieszankę. Kiedy masa będzie już gotowa, odstaw do ostudzenia.

Obraz

3. Przestudzoną masę połącz stopniowo z miękkim masłem w robocie kuchennym.

Obraz

4. W blaszce stwórz kolejno warstwę z herbatników, masy budyniowej, ponownie z herbatników, masy budyniowej i jeszcze raz z ciastek. Wstaw do lodówki na całą noc.

Obraz

5. W misce połącz ciepłą śmietankę oraz dropsy czekoladowe. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz