Pyszne ciasto bez pieczenia? Nie ma problemu, oto idealny przepis właśnie dla Ciebie! ❤️
Pyszności
11.01.2019 | aktual.: 11.01.2019 12:41
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Składniki:
Masa budyniowa
3 łyżki mąka pszenna
3 łyżki mąka ziemniaczana
1/2 szkl. cukier
2 szt. żółtko
900 ml mleko
200 g masło miękkie
300 g herbatniki
Polewa
1 szkl. śmietanka 30%
2 szkl. czekoladowe dropsy
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz mleko (1,5 szkl.), mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier oraz żółtka. Dokładnie wymieszaj.
2. Zagotuj resztę mleka w garnku. Stopniowo dodawaj przygotowaną wcześniej mieszankę. Kiedy masa będzie już gotowa, odstaw do ostudzenia.
3. Przestudzoną masę połącz stopniowo z miękkim masłem w robocie kuchennym.
4. W blaszce stwórz kolejno warstwę z herbatników, masy budyniowej, ponownie z herbatników, masy budyniowej i jeszcze raz z ciastek. Wstaw do lodówki na całą noc.
5. W misce połącz ciepłą śmietankę oraz dropsy czekoladowe. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.