Bułeczki faszerowane na bogato

Dziś mamy dla Was bułeczki faszerowane na bogato. Znajdziecie w nich m.in. kurczaka w genialnej marynacie, kolorowe warzywa oraz jajka. Prawdziwa uczta dla podniebienia 👍

Obrazek
Pyszności

Nasze bułeczki upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 8 szt. kajzerki
  2. 1 szt. filet z kurczaka
  3. 1 łyżeczka kurkuma
  4. 1 łyżeczka bazylia
  5. 1 łyżeczka słodka papryka
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 1/2 szkl. mleko
  9. 2 szt. jajka
  10. 1/2 szkl. żółty ser
  11. 1/2 szt. czerwona papryka
  12. 1 szt. pomidor
  13. 1/3 szkl. natka pietruszki
  14. 3/4 szkl. kukurydza
  15. 2,5 łyżki oliwa z oliwek
  16. 1 łyżka sok z cytryny
  17. 1 łyżeczka tymianek
  18. 1 łyżeczka suszony czosnek

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania kurczaka. Podziel go na mniejsze kawałki, po czym połącz z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz przyprawami.

Obrazek

2. Zamarynowane mięso umieść w Ovi i piecz przez 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Upieczone mięso połącz z kukurydzą, pomidorem, papryką, natką pietruszki, mlekiem i jajkami. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Ponacinaj bułeczki wzdłuż linii na kajzerce. Wewnątrz umieść część farszu.

Obrazek

5. Po czym umieść w Ovi. Nie zapomnij również o serze. Tak przygotowane bułeczki piecz przez 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach