Bułeczki maślane z OVI

Dziś pokażemy Ci jak w zaciszu własnego domu zrobić przepyszne bułeczki maślane. Ślinka cieknie od samego patrzenia! I już za moment się o tym przekonasz 😍

Obrazek
Pyszności

Nasze domowe wypieki przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 300 ml mleko ciepłe
  2. 2 łyżki cukier
  3. 7 g suszone drożdże
  4. 450 g mąka tortowa
  5. 60 g masło miękkie
  6. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania rozczynu. W tym celu połącz: ciepłe mleko, suszone drożdże i cukier. Dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia na 15 minut.

Obrazek

2. Następnie połącz przygotowany rozczyn z przesianą mąką i solą. Jako ostatni składnik dodaj masło.

Obrazek

3. Wyrobione ciasto odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Po czym podziel je na 9 kuleczek.

Obrazek

4. Ułóż je w formie w Ovi i odstaw do wyrośnięcia na 10 minut (temp. 40 stopni Celsjusza). Na koniec posmaruj roztopionym masłem i piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Z zielonych bananów robię zupę. Lepsza niż pomidorowa
Z zielonych bananów robię zupę. Lepsza niż pomidorowa
Żadne pankejki czy racuchy. Na widok tego naleśnika rodzina aż piszczy z zachwytu
Żadne pankejki czy racuchy. Na widok tego naleśnika rodzina aż piszczy z zachwytu
Pod żadnym pozorem nie wlewaj tak śmietany. Cały trud gotowania pójdzie na marne
Pod żadnym pozorem nie wlewaj tak śmietany. Cały trud gotowania pójdzie na marne
Pij od razu po przebudzeniu. Jelita ci za to podziękują
Pij od razu po przebudzeniu. Jelita ci za to podziękują
Zawijam ziemniaki w ciasto. Pyszny strudel zbierze gromkie brawa
Zawijam ziemniaki w ciasto. Pyszny strudel zbierze gromkie brawa
Za komuny królował na stołach. Schabowy nawet się nie umywa
Za komuny królował na stołach. Schabowy nawet się nie umywa
Te włoskie knedle zawładnęły niejedną kuchnią. Wystarczy chwila i mam pyszny obiad
Te włoskie knedle zawładnęły niejedną kuchnią. Wystarczy chwila i mam pyszny obiad
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Zupa bolońska to mój pewniak na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa i syci lepiej niż bigos
Zupa bolońska to mój pewniak na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa i syci lepiej niż bigos
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?