Bułeczki drożdżowe z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie bułeczek drożdżowych z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 450 g wołowina zmielona
  3. przyprawa meksykańska
  4. 300 g sos pomidorowy
  5. ciasto drożdżowe
  6. 1 szczypta mąka
  7. ser żółty pokrojony w laski
  8. 4 łyżki masło roztopione
  9. 1 garść natka pietruszki posiekana
  10. 3 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią mięso i rozdrobnij je. Kiedy mięso będzie dosmażone, odlej z patelni tłuszcz i posyp mięso przyprawą meksykańską. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj sos pomidorowy. Ponownie wymieszaj.

Obrazek

2. Posyp ciasto drożdżowe mąką i rozwałkuj je. Powycinaj z niego średniej wielkości kwadraty.

Obrazek

3. Do każdego kwadratu nałóż przygotowany farsz i laskę żółtego sera. Zawiń ciasto tak, aby nadzienie było dobrze zamknięte. Ułóż bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Obrazek

4. W miseczce wymieszaj ze sobą roztopione masło, pietruszkę i czosnek, a następnie nasmaruj tą mieszanką wierzch bułeczek. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni C. Piecz przez 10 minut.

Obrazek

5. Po 10 minutach wyjmij gotowe bułeczki z piekarnika.

Obrazek
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler