PrzepisZupyBulion warzywny z pierogami - polska wersja ramenu
Bulion warzywny z pierogami - polska wersja ramenu
Już za chwilę poznasz naszą wersję ramenu, w której postanowiliśmy podkręcić polskie smaki.
Pyszności
29.06.2019 | aktual.: 29.06.2019 17:15
Bulion warzywny wyszedł idealny! A połączenie go m.in. z pierogami było strzałem w dziesiątkę!
W przepisie wykorzystaliśmy pierogi z mięsem i kaszą gryczaną firmy Konspol.
Składniki:
- 4-5 szt. marchewka
- 3 szt. korzenie pietruszki
- 1 łyżka pieprz ziarnisty
- 3-4 szt. liść laurowy
- 3 l woda wrzątek
- 1 opakowanie pierogi z mięsem i kaszą gryczaną Konspol
- 1/2 szt. seler
- 1 szt. por
- 1 szt. główka czosnku
- 2 szt. cebula
- 200 g pieczarki brązowe
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1 pęczek natka pietruszki
- 2 łyżki sól morska
Sposób przygotowania: