Bułka domowa z szynką i serem

Bułka domowa z szynką i serem to gotowa propozycja na smaczną kolację dla całej rodziny. Takiego przepisu nie możesz przegapić ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 ml mleko ciepłe
  2. 7 g drożdże suche
  3. 60 g masło roztopione
  4. 1 łyżka cukier
  5. 2 szt. jajka
  6. 500 g mąka pszenna typ 550
  7. kilka plastrów szynka wędzona
  8. kilka plastrów ser cheddar
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia mleka, roztopionego masła, cukru, suchych drożdży i jajka.

Obrazek

2. Połącz mieszankę z mąką i odstaw w ciepłe miejsce (pod przykryciem) na 45 minut.

Obrazek

3. Rozwałkuj ciasto (jak na zdjęciu poniżej). W dolnym rogu ułóż ser i szynkę. Przykryj górną częścią...

Obrazek

4. ...i złóż jak na zdjęciu poniżej.

Obrazek

5. Umieść bułkę w formie do pieczenia i odstaw pod przykryciem na kolejne 45 minut.

Obrazek

6. Posmaruj roztopionym masłem, posyp solą i pieprzem. Następnie wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej