Bułka mandarynkowa z czekoladą to genialny pomysł zarówno na smaczne śniadanie, jak i ciekawy deser. To po prostu idealna kombinacja, której nie możesz przegapić!
1. Cały proces rozpocznij od połączenia w blenderze następujących produktów: jajek, mandarynek oraz cukru.
2. Powstałą mieszankę przecedź przez sitko.
3. W osobnej misce połącz mąkę i suche drożdże.
4. Do mieszanki z blendera dodaj olej roślinny. Po chwili zacznij dodawać również mączną mieszankę. Zagnieć na ciasto, po czym odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
5. Wyrośnięte ciasto podziel na 8 elementów.
6. Z powstałych elementów uformuj kulki i umieść w formie do pieczenia. Do każdej kulki dodaj porcję nutelli, po czym odstaw do wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Następnie wstaw do piekarnika na kolejne 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).