Bułka mandarynkowa z czekoladą

Bułka mandarynkowa z czekoladą to genialny pomysł zarówno na smaczne śniadanie, jak i ciekawy deser. To po prostu idealna kombinacja, której nie możesz przegapić!

Obrazek
Pyszności

Naszą chałkę przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Składniki:

  1. 550 g mandarynki
  2. 3 szt. jajka
  3. 50 g cukier
  4. 50 ml olej roślinny
  5. 700 g mąka pszenna
  6. 10 g suche drożdze
  7. 200 g Nutella

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia w blenderze następujących produktów: jajek, mandarynek oraz cukru.

Obrazek

2. Powstałą mieszankę przecedź przez sitko.

Obrazek

3. W osobnej misce połącz mąkę i suche drożdże.

Obrazek

4. Do mieszanki z blendera dodaj olej roślinny. Po chwili zacznij dodawać również mączną mieszankę. Zagnieć na ciasto, po czym odstaw do wyrośnięcia na godzinę.

Obrazek

5. Wyrośnięte ciasto podziel na 8 elementów.

Obrazek

6. Z powstałych elementów uformuj kulki i umieść w formie do pieczenia. Do każdej kulki dodaj porcję nutelli, po czym odstaw do wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Następnie wstaw do piekarnika na kolejne 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇