Jak bułka, to tylko z szarpanym kurczakiem ? Same pyszności ?
Pyszności
Składniki:
1-2 szt. pierś z kurczaka ugotowana
3 łyżki ketchup
20 szt. korniszony
1 łyżeczka kolendra mielona
1,5 łyżeczki papryka słodka
1/2 szt. cytryna sok
1/2 łyżeczki sól
2 łyżki oliwa z oliwek
150 g pieczarka mini
1 szt. cebula
4 szt. bułka pełnoziarnista
Sos 2
3 łyżki majonez
3 łyżki musztarda delikatesowa
Sos 1
3 łyżki ketchup
3 łyżki musztarda delikatesowa
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą ugotowanego i poszarpanego kurczaka, ketchup, kolendrę mieloną, słodką paprykę, sos chilli, sok z cytryny oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
2. Na patelni podsmaż grzyby i cebulkę.
3. Podziel bułki na pół i podpiecz w tosterze.
4. Czas przygotować sosy. W jednej misce połącz ze sobą ketchup oraz musztardę, a w drugiej majonez i musztardę. Rozprowadź każdy sos na połówce bułki.
5. Na bułce ułóż poszarpanego kurczaka, podsmażone grzyby z cebulką, dopraw solą i dodaj korniszony. Umieść na górze drugą połówkę bułki.