Bułka z szarpanym kurczakiem

Jak bułka, to tylko z szarpanym kurczakiem ? Same pyszności ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1-2 szt. pierś z kurczaka ugotowana
  2. 3 łyżki ketchup
  3. 20 szt. korniszony
  4. 1 łyżeczka kolendra mielona
  5. 1,5 łyżeczki papryka słodka
  6. 1/2 szt. cytryna sok
  7. 1/2 łyżeczki sól
  8. 2 łyżki oliwa z oliwek
  9. 150 g pieczarka mini
  10. 1 szt. cebula
  11. 4 szt. bułka pełnoziarnista

Sos 2

  1. 3 łyżki majonez
  2. 3 łyżki musztarda delikatesowa

Sos 1

  1. 3 łyżki ketchup
  2. 3 łyżki musztarda delikatesowa

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ugotowanego i poszarpanego kurczaka, ketchup, kolendrę mieloną, słodką paprykę, sos chilli, sok z cytryny oraz sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Na patelni podsmaż grzyby i cebulkę.

Obrazek

3. Podziel bułki na pół i podpiecz w tosterze.

Obrazek

4. Czas przygotować sosy. W jednej misce połącz ze sobą ketchup oraz musztardę, a w drugiej majonez i musztardę. Rozprowadź każdy sos na połówce bułki.

Obrazek

5. Na bułce ułóż poszarpanego kurczaka, podsmażone grzyby z cebulką, dopraw solą i dodaj korniszony. Umieść na górze drugą połówkę bułki.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają
Babcia zawsze dodawała do rosołu. Teraz eksperci ostrzegają, że to szkodzi
Babcia zawsze dodawała do rosołu. Teraz eksperci ostrzegają, że to szkodzi
Czy trzeba płukać kaszę gryczaną przed gotowaniem? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę
Czy trzeba płukać kaszę gryczaną przed gotowaniem? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę
Tylko w tej temperaturze piekę karkówkę. Wychodzi tak krucha, że nie trzeba do niej noża
Tylko w tej temperaturze piekę karkówkę. Wychodzi tak krucha, że nie trzeba do niej noża
Z serka wiejskiego i marchewki robię placki. Smaczniejsze i zdrowsze niż ziemniaczane
Z serka wiejskiego i marchewki robię placki. Smaczniejsze i zdrowsze niż ziemniaczane