Burger Drwala

Burger Drwala właśnie pojawił się w menu McDonald's. Z tym przepisem dowiesz się, jak go przygotować we własnym domu. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Burger, który dzisiaj przygotowaliśmy, pojawia się w ofercie znanej sieci restauracji co roku w okresie jesienno-zimowym. I za każdym razem cieszy się ogromną popularnością. Dlatego też postanowiliśmy sprawdzić czy uda się nam odtworzyć pyszne burgery w zaciszu własnego domu. Jak nam poszło? Dowiesz się już za moment 🥰

Kultowe kanapki przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Kotlety

  1. 400 g mielone mięso wołowe
  2. 1/2 szt. cebula posiekana
  3. 1 łyżka musztarda
  4. 1,5 łyżeczki sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz

Sos

  1. 1/2 łyżeczki pieprz
  2. 4 łyżki majonez
  3. 4 łyżki ketchup
  4. 1 łyżeczka słodka papryka
  5. 1 łyżeczka suszony czosnek
  6. 1 łyżeczka sól

Pozostałe składniki

  1. 2 szt. bułki
  2. 20 g ser cheddar tarty
  3. 1 szt. ser camembert
  4. 6 szt. boczek wędzony
  5. 4 szt. zielona sałata liście
  6. 2 łyżki prażona cebula
  7. 2 szt. jajka do panierki
  8. 1 szkl. bułka tarta do panierki
  9. 2 łyżki masło roztopione

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania kotletów. W tym celu połącz: mięso mielone, cebulę, musztardę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Czas na sos. W tym celu wymieszaj: majonez, ketchup, suszony czosnek, słodką paprykę, sól i pieprz. Wstaw do lodówki.

Obrazek

3. Podziel ser camembert na pół. Następnie obtocz każdą część w bułce tartej i jajkach dwukrotnie.

Obrazek

4. Przetnij bułki na pół. Na wierzchu rozprowadź roztopione masło i posyp cheddarem.

Obrazek

5. Następnie piecz w Ovi przez 4 minuty (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. W tym samym urządzeniu piecz boczek przez 6 minut.

Obrazek

7. Na koniec umieść w Ovi burgery i ser. Tym razem ustaw pracę urządzenia na 8-10 minut.

Obrazek

8. I na koniec złóż burgera. Na bułce rozprowadź sos, dodaj camembert, podsmażony boczek, burgery, sałatę , prażoną cebulę i drugą połówkę bułki z porcją sosu.

Obrazek

9. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej