Burger pulled pork

Burger pulled pork to wyjątkowa kombinacja smaków. Znajdziesz w nim wszystko to, co najlepsze. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 800 g łopatka wieprzowa
  2. 2 łyżki musztarda delikatesowa
  3. 120 ml piwo
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 1 łyżeczka suszony czosnek
  6. 1 łyżeczka wędzona papryka
  7. 1 łyżka cukier
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1 łyżeczka pieprz
  10. 1 szt. cebula
  11. 2 szt. marchewki
  12. 2 szt. pomidory

Dodatki

  1. 4 szt. bułki
  2. 2-3 szt. ogórki konserwowe
  3. 8 szt. ser żółty plastry
  4. 4 łyżki musztarda delikatesowa

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsa. W tym celu połącz w misce: łopatkę wieprzową, musztardę delikatesową, suszony czosnek, pieprz, sól, wędzoną paprykę, czosnek w ząbkach, cukier i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. W naczyniu żaroodpornym ułóż cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodaj: marchewkę, przygotowane wcześniej mięso,

Obrazek

3. ...kawałki pomidora i piwo. Przykryj pokrywką i wstaw naczynie do piekarnika (ok. 3 godziny, temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Po upieczeniu podziel mięso na mniejsze kawałki (pomocne okażą się tu dwa widelce).

Obrazek

5. Czas złożyć burgera. Na połówce bułki rozprowadź musztardę, potem dodaj żółty ser, mieszankę z piekarnika i ogórek konserwowy.

Obrazek

6. I pyszny burger jest już gotowy!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej