Burger pulled pork to wyjątkowa kombinacja smaków. Znajdziesz w nim wszystko to, co najlepsze. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Pyszności
Składniki:
800 g łopatka wieprzowa
2 łyżki musztarda delikatesowa
120 ml piwo
2 ząbki czosnek
1 łyżeczka suszony czosnek
1 łyżeczka wędzona papryka
1 łyżka cukier
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
1 szt. cebula
2 szt. marchewki
2 szt. pomidory
Dodatki
4 szt. bułki
2-3 szt. ogórki konserwowe
8 szt. ser żółty plastry
4 łyżki musztarda delikatesowa
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsa. W tym celu połącz w misce: łopatkę wieprzową, musztardę delikatesową, suszony czosnek, pieprz, sól, wędzoną paprykę, czosnek w ząbkach, cukier i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
2. W naczyniu żaroodpornym ułóż cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodaj: marchewkę, przygotowane wcześniej mięso,
3. ...kawałki pomidora i piwo. Przykryj pokrywką i wstaw naczynie do piekarnika (ok. 3 godziny, temp. 160 stopni Celsjusza).
4. Po upieczeniu podziel mięso na mniejsze kawałki (pomocne okażą się tu dwa widelce).
5. Czas złożyć burgera. Na połówce bułki rozprowadź musztardę, potem dodaj żółty ser, mieszankę z piekarnika i ogórek konserwowy.