PrzepisKolacjaBurger warzywny z sokiem
Burger warzywny z sokiem
Burger warzywny z sokiem to gotowa receptura na udany obiad, który przygotujesz w mgnieniu oka bez marnowania składników. Zasada zero waste w najlepszym wydaniu!
Pyszności
04.11.2020 | aktual.: 05.11.2020 14:32
W przygotowaniu domowego soku i warzywnych burgerów pomogła nam Wyciskarka Wolnoobrotowa marki Philips.
Składniki:
Burgery warzywne
- 2 szt. marchewki
- 4 łodygi seler naciowy
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1,5 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 2 szt. buraki czerwone
- 300 g czarna fasola z zalewą
- 1 szt. cebula
- 1/2 szkl. mąka migdałowa
- 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1 łyżka słodka papryka
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 1 łyżeczka curry
Pozostałe składniki
- 4 szt. bułki pełnoziarniste
- 150 g majonez z awokado
- 1 szt. cebula czerwona
- 1 szt. sałata zielona
- 1 szt. pomidor
- 1 szt. ogórek szklarniowy
Sposób przygotowania: