Burger z surówką

Już za chwilę zakochasz się od pierwszego wejrzenia. A wszystko to za sprawą pysznej przekąski. Burger z surówką, bo o nim mowa, to po prostu strzał w 10!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu surówki pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

Surówka

  1. 1/2 szt. czerwona kapusta mała
  2. 1-2 szt. marchewka
  3. 40 g roszponka
  4. 1 ząbek czosnek
  5. 2 łyżki musztarda delikatesowa
  6. 2 łyżki majonez
  7. 2 łyżki oliwa z oliwek
  8. 1/2 szt. cytryna sok
  9. 1 łyżeczka sól
  10. 1/2 łyżeczki pieprz

Pozostałe składniki

  1. 4 szt. bułki do burgerów
  2. 800 g mięso mielone wołowe
  3. 40 g roszponka
  4. 4 szt. ser cheddar
  5. 4 łyżki majonez

Sposób przygotowania:

1. W robocie kuchennym podziel na mniejsze kawałki czerwoną kapustę i marchewkę. Następnie przełóż warzywa do miski i...

Obrazek

2. ...dodaj do nich roszponkę, musztardę delikatesową, majonez, oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Czas przygotować na grillu bułki i mięso. W przypadku mięsa dopraw je do smaku solą oraz pieprzem, po czym ułóż na wierzchu po plastrze sera.

Obrazek

4. Teraz wystarczy złożyć burgera. Na spodzie bułki rozprowadź majonez. Następnie dodaj roszponkę, przygotowane wcześniej mięso i surówkę.

Obrazek

5. I pyszny burger jest już gotowy!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom