Dzisiejsza przekąska sprawi, że Twoi goście zaniemówią z wrażenia. Cudowne burgery w wersji mini nie tylko genialnie smakują, ale też zachwycają swoim wyglądem. Koniecznie musisz poznać recepturę jak je przygotować.
Pyszności
Składniki:
5 szt. serek babybel
1/2 szkl. mąka
10 plasterków pomidor
10 plasterków ogórek kiszony
10 szt. wykałaczki
sezam do dekoracji
200 g frytki
1/2 szkl. bułka tarta
2 szt. jajka
200 g mięso wołowe
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1/4 szkl. musztarda
1/4 szkl. ketchup
10 szt. liście rukoli
Sposób przygotowania:
1. Serki podziel na pół i każdy element obtocz w panierce z mąki, jaj i bułki tartej. Następnie usmaż je na gorącym oleju.
2. Doprawione mięso wołowe podsmaż na patelni.
3. Kiedy wszystkie elementy będą już gotowe stwórz cudowne mini burgery. Aby to zrobić ułóż w następującej kolejności: serek w panierce, musztardę, ketchup, mięso wołowe, pomidora, ogórek kiszony, serek w panierce. Każdą mini kanapkę posyp sezamem i nadziej na wykałaczkę.
4. Gotowe mini burgery podawaj z frytkami. Smacznego!