Buźki dynie z ciasta francuskiego. Uroczo-straszna przekąska, którą pokocha każdy

Buźki dynie to prosta i szybka przekąska z ciasta francuskiego, która idealnie sprawdzi się na halloweenowe przyjęcie.

Obrazek
Ewa

Przepis na Halloween

Jeśli szukasz prostego i pysznego przepisu na halloweenową przekąskę, to te proste buźki-dynie z ciasta francuskiego sprawdzą się idealnie. Skrywają w sobie pyszny farsz na bazie mięsa mielonego, papryki, chorizo oraz aromatycznych przypraw. Ich przygotowanie jest naprawdę łatwe i szybkie, dzięki czemu idealnie sprawdzą się na przyjęcia tematyczne. Przypominają nieco pieczone hiszpańskie pierożki empanadas. Dziś upiekliśmy je w Ovi Smart marki Philips.

Cały przepis znajdziesz na naszym przepisie YouTube

Buźki dynie

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g mielonej wołowiny
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 40 g chorizo
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • 20 g tartego parmezanu

Sposób przygotowania:

Mieloną wołowinę podsmaż na patelni aż zbrązowieje. Przełóż do miski i dodaj pokrojoną drobno i podsmażoną czerwoną cebulę oraz również przesmażone i drobno pokrojone chorizo. Dopraw całość suszonym czosnkiem, słodką papryką, oregano oraz solą. Wlej ketchup i dobrze wymieszaj.

Obrazek
Buźki dynie- Pyszności

Na blacie rozwiń arkusz ciasta francuskiego i przy pomocy foremki do ciasteczek wytnij w nim dynie. Ostrym nożem zrób również uśmiechy i oczy.

Buźki dynie- Pyszności
Buźki dynie- Pyszności

Na wyciętym kształcie rozsyp starty ser oraz wyłóż porcję mięsnego farszu i przykryj drugą buźką. Dociśnij brzegi ciasta francuskiego widelcem i posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Buźki dynie- Pyszności
Buźki dynie- Pyszności

Tak przygotowane ciasteczka umieść w Phillips Essential Connected Ovi XL i posyp startym parmezanem. Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 15 minut. Dzięki modułowi Wi-Fi możesz sterować urządzeniem przy pomocy telefonu.

Buźki dynie- Pyszności
Buźki dynie- Pyszności

Po tym czasie nasze pyszne halloweenowe buźki są już gotowe. Gwarantujemy- znikną błyskawicznie z talerzyków.

Smacznego!

Obrazek
Buźki dynie- Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej