Calzone z pysznymi dodatkami

Dziś postanowiliśmy przygotować coś z kuchni włoskiej. Tym razem padło na calzone, które wypełniliśmy pysznymi składnikami. Szczegóły znajdziesz poniżej!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. spód do pizzy
  2. 100 g salami
  3. 1 sczypta pieprz
  4. 1 sczypta oregano
  5. 100 g ser żółty
  6. 2 szt. jajka
  7. 1/4 szkl. pietruszka
  8. 75 g brokuł gotowany
  9. 1/4 szkl. pomidorki
  10. 1/4 szkl. czerowna papryka
  11. 100 g mozarella
  12. 1 szczypta sól
Sposób przygotowania:

1. Na spodzie do pizzy ułóż salami i żółty ser.

Obrazek

2. W miseczce połącz ze sobą 2 jajka i posiekaną pietruszkę. Następnie rozprowadź mieszankę na spodzie do pizzy.

Obrazek

3. Ułóż kolejne składniki: brokuł, pomidorki, paprykę i mozarellę. Całość posyp przyprawami.

Obrazek

4. Złóż ciasto na pół, tak aby przypominało wyglądem pieroga. Po całej powierzchni rozprowadź jajka z pietruszką. Następnie zapiekaj potrawę przez 20 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.

Obrazek

5. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jest pyszna, maślana i bez glutenu. Doskonała do zapiekania śliwek z cynamonem
Jest pyszna, maślana i bez glutenu. Doskonała do zapiekania śliwek z cynamonem
Jesienią zapiekam z nimi ziemniaki do obiadu. Są rewelacyjne do pieczeni w sosie
Jesienią zapiekam z nimi ziemniaki do obiadu. Są rewelacyjne do pieczeni w sosie
Najgorszy i częsty błąd przy grzybach. Będą nadawać się tylko do kosza
Najgorszy i częsty błąd przy grzybach. Będą nadawać się tylko do kosza
Te cynamonki można jeść bez wyrzutów sumienia. Są pyszne, a cukier nie szybuje po nich w górę
Te cynamonki można jeść bez wyrzutów sumienia. Są pyszne, a cukier nie szybuje po nich w górę
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Mięso jest delikatne, miękkie i nie potrzeba do niego noża
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Mięso jest delikatne, miękkie i nie potrzeba do niego noża
Naleśniki bez jajek. Są miękkie i delikatne, ale się nie rwą
Naleśniki bez jajek. Są miękkie i delikatne, ale się nie rwą
Właśnie zaczął się sezon. W Hiszpani robią z niej przepyszną przekąskę
Właśnie zaczął się sezon. W Hiszpani robią z niej przepyszną przekąskę
Raczej nie zbieramy tego grzyba z zamszowym kapeluszem. Wytrawni grzybiarze wiedzą, że jest rewelacyjny do pierogów
Raczej nie zbieramy tego grzyba z zamszowym kapeluszem. Wytrawni grzybiarze wiedzą, że jest rewelacyjny do pierogów
Z tych grzybów o zabawnej nazwie robię pyszny sos. Inni omijają je w lesie, a to duża strata
Z tych grzybów o zabawnej nazwie robię pyszny sos. Inni omijają je w lesie, a to duża strata
Na kanapki robię szybką i zdrową pastę. Mało kto potrafi po smaku odgadnąć główny składnik
Na kanapki robię szybką i zdrową pastę. Mało kto potrafi po smaku odgadnąć główny składnik
Pyszna i chrupiąca surówka z prostym sosem. Ostatnio w weekendy robię tylko taką
Pyszna i chrupiąca surówka z prostym sosem. Ostatnio w weekendy robię tylko taką
W soboty często robię takie chrupiące ziemniaczki z piekarnika. W środku są idealnie kremowe
W soboty często robię takie chrupiące ziemniaczki z piekarnika. W środku są idealnie kremowe