Dziś postanowiliśmy przygotować coś z kuchni włoskiej. Tym razem padło na calzone, które wypełniliśmy pysznymi składnikami. Szczegóły znajdziesz poniżej!
Pyszności
17.10.2017 | aktual.: 14.03.2024 14:47
Składniki:
1 szt. spód do pizzy
100 g salami
1 sczypta pieprz
1 sczypta oregano
100 g ser żółty
2 szt. jajka
1/4 szkl. pietruszka
75 g brokuł gotowany
1/4 szkl. pomidorki
1/4 szkl. czerowna papryka
100 g mozarella
1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
1. Na spodzie do pizzy ułóż salami i żółty ser.
2. W miseczce połącz ze sobą 2 jajka i posiekaną pietruszkę. Następnie rozprowadź mieszankę na spodzie do pizzy.
3. Ułóż kolejne składniki: brokuł, pomidorki, paprykę i mozarellę. Całość posyp przyprawami.
4. Złóż ciasto na pół, tak aby przypominało wyglądem pieroga. Po całej powierzchni rozprowadź jajka z pietruszką. Następnie zapiekaj potrawę przez 20 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.