Calzone z pysznymi dodatkami

Dziś postanowiliśmy przygotować coś z kuchni włoskiej. Tym razem padło na calzone, które wypełniliśmy pysznymi składnikami. Szczegóły znajdziesz poniżej!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. spód do pizzy
  2. 100 g salami
  3. 1 sczypta pieprz
  4. 1 sczypta oregano
  5. 100 g ser żółty
  6. 2 szt. jajka
  7. 1/4 szkl. pietruszka
  8. 75 g brokuł gotowany
  9. 1/4 szkl. pomidorki
  10. 1/4 szkl. czerowna papryka
  11. 100 g mozarella
  12. 1 szczypta sól
Sposób przygotowania:

1. Na spodzie do pizzy ułóż salami i żółty ser.

Obrazek

2. W miseczce połącz ze sobą 2 jajka i posiekaną pietruszkę. Następnie rozprowadź mieszankę na spodzie do pizzy.

Obrazek

3. Ułóż kolejne składniki: brokuł, pomidorki, paprykę i mozarellę. Całość posyp przyprawami.

Obrazek

4. Złóż ciasto na pół, tak aby przypominało wyglądem pieroga. Po całej powierzchni rozprowadź jajka z pietruszką. Następnie zapiekaj potrawę przez 20 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.

Obrazek

5. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Zapomnij o pumpkin spice latte. Ten jesienny napój przyjemnie rozgrzewa, dodaje energii i pomaga schudnąć
Zapomnij o pumpkin spice latte. Ten jesienny napój przyjemnie rozgrzewa, dodaje energii i pomaga schudnąć
To najlepsze jajka dla dzieci i seniorów. Są najzdrowsze i bardzo wspierają serce
To najlepsze jajka dla dzieci i seniorów. Są najzdrowsze i bardzo wspierają serce
Kotlety mielone robię z przepisu Strzelczyka. Jeszcze bardziej soczyste i miękkie niż zwykłe
Kotlety mielone robię z przepisu Strzelczyka. Jeszcze bardziej soczyste i miękkie niż zwykłe
Gęsta i rozgrzewająca zupa z soczewicy. Obowiązkowa jest jedna przyprawa
Gęsta i rozgrzewająca zupa z soczewicy. Obowiązkowa jest jedna przyprawa
Kurczak pieczony z papryką. Jakub Kuroń podpowiada trik na karmelizowaną cebulę
Kurczak pieczony z papryką. Jakub Kuroń podpowiada trik na karmelizowaną cebulę
Pokazał, jak Niemcy robią kanapki. Trudno się nie roześmiać
Pokazał, jak Niemcy robią kanapki. Trudno się nie roześmiać
To najlepsze smarowidło do chleba. Odstawisz masło i pasztet ze słoika
To najlepsze smarowidło do chleba. Odstawisz masło i pasztet ze słoika
Drobno siekam i mieszam. Na kanapki lepsze niż wędlina
Drobno siekam i mieszam. Na kanapki lepsze niż wędlina
Resztki po rogalach dorzucam do jajek. Na śniadanie jak znalazł
Resztki po rogalach dorzucam do jajek. Na śniadanie jak znalazł
Naleśniki robię po francusku. Są tak pyszne i słodkie, że mogą zastąpić deser
Naleśniki robię po francusku. Są tak pyszne i słodkie, że mogą zastąpić deser
Jest miękkie i kruche. Zdecydowanie najlepsze mięso do bigosu
Jest miękkie i kruche. Zdecydowanie najlepsze mięso do bigosu
Do kanapek zrób ten ser. Smakuje jak śniadanie u babci
Do kanapek zrób ten ser. Smakuje jak śniadanie u babci