Chałka po francusku

Chałka po francusku to idealny pomysł na smaczne śniadanie dla całej rodziny. Co więcej, jej przygotowanie jest bajecznie proste ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. chałka
  2. 1/2 szkl. cukier trzcinowy
  3. 1/2 szkl. masło roztopione
  4. 4-5 szt. jajka
  5. 1/2 szkl. mleko
  6. 1/2 szkl. śmietanka 30%
  7. 1 łyżeczka cynamon mielony
  8. 1/3 łyżeczki gałka muszkatołowa
  9. 2 łyżki miód

Sposób przygotowania:

1. Podziel chałkę na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Następnie połącz roztopione masło i cukier brązowy.

Obrazek

3. W kolejnym pojemniku zmiksuj: jajka, śmietankę, mleko, miód, gałkę muszkatołową i cynamon.

Obrazek

4. Na dnie formy do pieczenia rozprowadź mieszankę z masłem. Następnie ułóż chałkę,...

Obrazek

5. ...zalej całość jajeczną mieszanką i odstaw na 10 minut. Po tym czasie wstaw ją do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Powtarzali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Powtarzali jedną odmianę
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka