PrzepisŚniadanieChałka po francusku

Chałka po francusku

Chałka po francusku
Pyszności

29.08.2020 17:00, aktual.: 04.09.2020 10:01

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Chałka po francusku to idealny pomysł na smaczne śniadanie dla całej rodziny. Co więcej, jej przygotowanie jest bajecznie proste ❤️

Składniki:

  1. 1 szt. chałka
  2. 1/2 szkl. cukier trzcinowy
  3. 1/2 szkl. masło roztopione
  4. 4-5 szt. jajka
  5. 1/2 szkl. mleko
  6. 1/2 szkl. śmietanka 30%
  7. 1 łyżeczka cynamon mielony
  8. 1/3 łyżeczki gałka muszkatołowa
  9. 2 łyżki miód

Sposób przygotowania:

1. Podziel chałkę na mniejsze kawałki.

Obraz

2. Następnie połącz roztopione masło i cukier brązowy.

Obraz

3. W kolejnym pojemniku zmiksuj: jajka, śmietankę, mleko, miód, gałkę muszkatołową i cynamon.

Obraz

4. Na dnie formy do pieczenia rozprowadź mieszankę z masłem. Następnie ułóż chałkę,...

Obraz

5. ...zalej całość jajeczną mieszanką i odstaw na 10 minut. Po tym czasie wstaw ją do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także