PrzepisChalupas z mięsem
Chalupas z mięsem
Chalupas z mięsem mielonym i kolorowymi dodatkami sprawdzi się zarówno w roli pysznego obiadu, jak i ciekawej przekąski podczas wizyty znajomych. Pycha!
Pyszności
16.11.2020 | aktual.: 19.11.2020 14:00
Składniki:
Farsz
- 300 g mielona wołowina
- 1 łyżeczka ostra papryka
- 1 łyżka papryka słodka
- 1 łyżka granulowana cebula
- 1 łyżeczka sól
Dodatki
- 1 szt. sałata rzymaska
- 50 g ser cheddar starty
- 1/2 szt. cebula czerwona
- 1 szt. pomidor
- 6 łyżek śmietana 18%
Chlebki chalupas
- 1/2 szkl. mąka pszenna
- 1/2 szkl. mąka pełnoziarnista
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczka sól
- 3/4 szkl. ciepłe mleko
Sposób przygotowania: