Chilli con carne

Oto przepis na pyszne chilli con corne, które przygotujecie na jednej patelni. Czyż to nie cudowne połączenie?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. czerwona papryka
  2. 1 szt. cebula
  3. 400 ml bulion
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 łyżeczka cukier
  6. 400 g czerwona fasola
  7. 200 g kukurydza
  8. 1 szt. tortilla podpieczona, do dekoracji
  9. 3 ząbki czosnek
  10. 500 g wołowina mielona
  11. 2 łyżki słodka papryka
  12. 2 łyżki oregano
  13. 1 łyżeczka chilli
  14. 1 łyżeczka kmin
  15. 1 łyżeczka kolendra mielona
  16. 400 g pomidory krojone
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą czerwoną paprykę, cebulę i czosnek.

Obrazek

2. Po chwili dodaj wołowinę i wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.

Obrazek

3. Kolejno dodaj: słodką paprykę, oregano, chilli, kmin i kolendrę.

Obrazek

4. Następnie wzbogać smak przyszłej potrawy przy pomocy pomidorów z puszki i bulionu. Dopraw do smaku solą i cukrem.

Obrazek

5. Na samym końcu dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę.

Obrazek

6. Gotowe danie możesz podawać z podpieczoną tortillą. Smacznego :)

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser