PrzepisChleb jogurtowy z jabłkami

Chleb jogurtowy z jabłkami

Chleb jogurtowy z jabłkami to gotowy pomysł na smaczną i prostą w przygotowaniu przekąskę. Maluchy będą zachwycone takim deserem!

Chleb jogurtowy z jabłkami
Pyszności

27.08.2020 | aktual.: 02.09.2020 11:54

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 80 g olej kokosowy roztopiony
  2. 200 g jabłka prażone
  3. 1-2 szt. jajko
  4. 120 g jogurt grecki
  5. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  6. 70 g miód
  7. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
  8. 1 łyżeczka cynamon
  9. 1 3/4 szkl. mąka

Posypka

  1. 2-3 łyżki mieszanka cukru brązowego i cynamonu
  2. 1 szt. jabło

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników: mąki, cynamonu, sody oczyszczonej oraz proszku do pieczenia.

Obraz

2. Czas na mokre składniki: jabłka prażone, jajko, miód, olej kokosowy oraz jogurt grecki.

Obraz

3. Teraz połącz obie mieszanki i przełóż do formy do pieczenia.

Obraz

4. Podziel jabłko na małe kawałki i połącz je z cynamonem oraz brązowym cukrem.

Obraz

5. Tak przygotowane jabłka ułóż na wierzchu chlebka. Następnie wstaw formę do piekarnika na 40 minut(temp. 180 stopni, pierwsze 20 minut z folią aluminiową).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz