Chleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami

Nie masz pomysłu co zrobić na śniadanie, albo kolację? Już za chwilę poznasz genialny przepis, który pokocha cała Twoja rodzina.

Obrazek
Pyszności

Pyszny chlebek z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami sprawdzi się w każdym domu. Co więcej, jego przygotowanie jest bardzo proste, a wszystkie potrzebne składniki znajdziesz bez większych problemów w każdym sklepie.

Składniki:

  1. 1/2 szkl. masło zmiękczone
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 2 szczypty sól
  4. 2 szczypty pieprz
  5. 2 łyżki pietruszka posiekana
  6. 1 bochenek chleb
  7. 1,5 szkl. mozarella tarta
  8. 3 szt. pomidorki koktajlowe
  9. 1 łyżka oliwa z oliwek
  10. kilka listków bazylia posiekana

Sposób przygotowania:

1. Do zmiękczonego masła dodaj czosnek, pietruszkę, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita mieszanka.

Obrazek

2. Podziel bochenek na dwie części i nałóż na nie przygotowane wcześniej masło czosnkowe. Następnie włóż chlebek do rozgrzanego do 175 stopni C piekarnika i piecz przez 15 minut.

Obrazek

3. Kiedy chlebek będzie już gotowy, nałóż na niego mozzarellę i pomidorki koktajlowe. Dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

4. Każdą z części polej delikatnie oliwą z oliwek. Ponownie włóż do piekarnika na kolejne 8 minut.

Obrazek

5. Przed podaniem posyp chlebek posiekaną bazylią. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu