PrzepisSzybkie i tanieChleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami

Chleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami

Chleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami
Pyszności

03.10.2018 09:06, aktual.: 03.10.2018 09:34

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Nie masz pomysłu co zrobić na śniadanie, albo kolację? Już za chwilę poznasz genialny przepis, który pokocha cała Twoja rodzina.

Pyszny chlebek z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami sprawdzi się w każdym domu. Co więcej, jego przygotowanie jest bardzo proste, a wszystkie potrzebne składniki znajdziesz bez większych problemów w każdym sklepie.

Składniki:

  1. 1/2 szkl. masło zmiękczone
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 2 szczypty sól
  4. 2 szczypty pieprz
  5. 2 łyżki pietruszka posiekana
  6. 1 bochenek chleb
  7. 1,5 szkl. mozarella tarta
  8. 3 szt. pomidorki koktajlowe
  9. 1 łyżka oliwa z oliwek
  10. kilka listków bazylia posiekana

Sposób przygotowania:

1. Do zmiękczonego masła dodaj czosnek, pietruszkę, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita mieszanka.

Obraz

2. Podziel bochenek na dwie części i nałóż na nie przygotowane wcześniej masło czosnkowe. Następnie włóż chlebek do rozgrzanego do 175 stopni C piekarnika i piecz przez 15 minut.

Obraz

3. Kiedy chlebek będzie już gotowy, nałóż na niego mozzarellę i pomidorki koktajlowe. Dopraw solą i pieprzem.

Obraz

4. Każdą z części polej delikatnie oliwą z oliwek. Ponownie włóż do piekarnika na kolejne 8 minut.

Obraz

5. Przed podaniem posyp chlebek posiekaną bazylią. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także