Chleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami

Nie masz pomysłu co zrobić na śniadanie, albo kolację? Już za chwilę poznasz genialny przepis, który pokocha cała Twoja rodzina.

Obrazek
Pyszności

Pyszny chlebek z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami sprawdzi się w każdym domu. Co więcej, jego przygotowanie jest bardzo proste, a wszystkie potrzebne składniki znajdziesz bez większych problemów w każdym sklepie.

Składniki:

  1. 1/2 szkl. masło zmiękczone
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 2 szczypty sól
  4. 2 szczypty pieprz
  5. 2 łyżki pietruszka posiekana
  6. 1 bochenek chleb
  7. 1,5 szkl. mozarella tarta
  8. 3 szt. pomidorki koktajlowe
  9. 1 łyżka oliwa z oliwek
  10. kilka listków bazylia posiekana

Sposób przygotowania:

1. Do zmiękczonego masła dodaj czosnek, pietruszkę, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita mieszanka.

Obrazek

2. Podziel bochenek na dwie części i nałóż na nie przygotowane wcześniej masło czosnkowe. Następnie włóż chlebek do rozgrzanego do 175 stopni C piekarnika i piecz przez 15 minut.

Obrazek

3. Kiedy chlebek będzie już gotowy, nałóż na niego mozzarellę i pomidorki koktajlowe. Dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

4. Każdą z części polej delikatnie oliwą z oliwek. Ponownie włóż do piekarnika na kolejne 8 minut.

Obrazek

5. Przed podaniem posyp chlebek posiekaną bazylią. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Dodaj  jedną saszetkę. Suszone grzyby nie spleśnieją
Dodaj jedną saszetkę. Suszone grzyby nie spleśnieją
Dodaję do ciasta. Naleśniki wychodzą delikatne, mięciutkie i żaden się nie rwie
Dodaję do ciasta. Naleśniki wychodzą delikatne, mięciutkie i żaden się nie rwie
Ta sałatka to bomba żelaza i witamin. Skarb nie tylko dla anemików
Ta sałatka to bomba żelaza i witamin. Skarb nie tylko dla anemików
Potrawa znana z dzieciństwa. O dziwo wzmacnia organizm i dobrze wpływa na jelita
Potrawa znana z dzieciństwa. O dziwo wzmacnia organizm i dobrze wpływa na jelita
Dla Włochów to rarytas. Na widok głównego składnika wielu straci apetyt
Dla Włochów to rarytas. Na widok głównego składnika wielu straci apetyt
Te roladki z tortilli to hit każdego spotkania. Każdy będzie chciał przepis
Te roladki z tortilli to hit każdego spotkania. Każdy będzie chciał przepis
Grzybową robią po chińsku. Tak bogata w smaku, że spadają kapcie
Grzybową robią po chińsku. Tak bogata w smaku, że spadają kapcie
Najlepsza kruszonka do szarlotki. Z nią nie ma mowy, aby deser się nie udał
Najlepsza kruszonka do szarlotki. Z nią nie ma mowy, aby deser się nie udał
Nazywają to morskim kawiorem. Działa odmładzająco i wspiera tarczycę
Nazywają to morskim kawiorem. Działa odmładzająco i wspiera tarczycę
Dla wielu przysmak w dzieciństwie, a dziś zapomniane. Jan Kuroń robi je z 3 składników
Dla wielu przysmak w dzieciństwie, a dziś zapomniane. Jan Kuroń robi je z 3 składników
Mówią, że to Skłodowska wśród ciast. Babciny przepis nie ma sobie równych
Mówią, że to Skłodowska wśród ciast. Babciny przepis nie ma sobie równych
Wystarczy jeden taki grzyb w garnku, a cały sos będzie do wylania. Tak go rozpoznasz
Wystarczy jeden taki grzyb w garnku, a cały sos będzie do wylania. Tak go rozpoznasz