Chlebek z cukinii

Jeśli lubisz cukinię, ten przepis z pewnością nie raz zagości w Twojej kuchni. Pyszny chlebek z cukinii to prawdziwy strzał w 10! Po prostu palce lizać :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. cukinia
  2. 2 szt. jaja
  3. 1/2 łyżeczki oregano
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 1/2 szkl. parmezan
  6. 3 szkl. mozzarella
  7. 1/4 szkl. skrobia kukurydziana
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szczypta pieprz
  10. 1/2 szkl. pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą startą cukinię, jajka, oregano oraz czosnek.

Obrazek

2. Następnie dodaj parmezan, mozzarellę i skrobię kukurydzianą.

Obrazek

3. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Powstałą mieszankę przenieść na blaszkę i uformuj z niej prostokąt.

Obrazek

4. Piecz chleb w rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza piekarniku przez 25 minut.

Obrazek

5. Posyp chlebek mozzarellą i pietruszką. Następnie ponownie umieść chleb w piekarniku (220 stopni Celsjusza) i piecz go przez 8 minut.

Obrazek

6. Podziel chlebek z cukinii na mniejsze kawałki i ciesz się jego niesamowitym smakiem!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dla wielu to najważniejszy składnik. Ja omijam i zgarniam gromy od babci
Dla wielu to najważniejszy składnik. Ja omijam i zgarniam gromy od babci
Włosi się nią zajadają. Rozgrzeje nawet po długim spacerze
Włosi się nią zajadają. Rozgrzeje nawet po długim spacerze
Zaparz zamiast zwykłej kawy. Rozkręci metabolizm i poprawi odporność
Zaparz zamiast zwykłej kawy. Rozkręci metabolizm i poprawi odporność
Do śledzia dorzucam cytrusy. Wszystkie ciotki niemal błagają o przepis
Do śledzia dorzucam cytrusy. Wszystkie ciotki niemal błagają o przepis
Bez grama mąki pszennej. Ten włoski placek wygryzie nawet omlety
Bez grama mąki pszennej. Ten włoski placek wygryzie nawet omlety
W Niemczech je uwielbiają. W Polsce mało kto zechce spróbować
W Niemczech je uwielbiają. W Polsce mało kto zechce spróbować
Prosty trik najlepszych kucharzy. Makaron już nigdy nie będzie się sklejał
Prosty trik najlepszych kucharzy. Makaron już nigdy nie będzie się sklejał
Pod Powązkami nowa przekąska. Ale widząc cenę, złapiesz się za portfel
Pod Powązkami nowa przekąska. Ale widząc cenę, złapiesz się za portfel
To najlepsze mięso do gulaszu. A my rzadko je dodajemy, bo boimy się, że będzie twarde, a sposób jest prosty
To najlepsze mięso do gulaszu. A my rzadko je dodajemy, bo boimy się, że będzie twarde, a sposób jest prosty
Odkąd wróciliśmy z Zakopanego, nie chcę słyszeć o innych. Jestem tak zachwycona, że robię co chwilę
Odkąd wróciliśmy z Zakopanego, nie chcę słyszeć o innych. Jestem tak zachwycona, że robię co chwilę
Dodaj do kefiru i wypij. To tylko dwa składniki, a jelita działają jak w zegarku i brzuch staje się płaski
Dodaj do kefiru i wypij. To tylko dwa składniki, a jelita działają jak w zegarku i brzuch staje się płaski
To bez wątpienia najczystsze polskie mięso. Zero antybiotyków i dużo białka, a mało kto odważy się spróbować
To bez wątpienia najczystsze polskie mięso. Zero antybiotyków i dużo białka, a mało kto odważy się spróbować