PrzepisDania główneChlebek z serem pleśniowym

Chlebek z serem pleśniowym

Chlebek z serem pleśniowym i żurawiną to genialny pomysł zarówno na ciekawą przekąskę, jak i pyszny obiad. Po prostu palce lizać!

Chlebek z serem pleśniowym
Pyszności

20.01.2021 | aktual.: 22.01.2021 08:41

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Bochenek z naszego przepisu przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 200 g świeża żurawina
  2. 1/4 szkl. cukier
  3. 1 szt. pomarańcza
  4. 250 g ser camembert
  5. 1 szt. chleb

Sposób przygotowania:

1. W garnku na planiku połącz: żurawinę, cukier, sok i skórkę z pomarańczy oraz wodę. Gotuj przez kilkanaście minut. Przed zdjęciem garnka z palnika, wyjmij skórki z pomarańczy.

Obraz

2. Odetnij wierzch bochenka, następnie wydrąż środek, aby w środku umieścić ser camembert.

Ser pleśniowy - Pyszności
Ser pleśniowy - Pyszności

3. Ponacinaj brzegi chleba, jak na zdjęciu poniżej. Na wierzchu sera pleśniowego umieść wcześniej przygotowaną mieszankę.

Obraz

4. Przełóż chlebek do Ovi i zapiekaj go wraz z wcześniej odciętym wierzchem. Chlebek ma spędzieć w urządzeniu 20 minut (temp. 150 stopni Celsjusza).

Chleb - Pyszności
Chleb - Pyszności

5. Smacznego!

Obraz