Kobieta stworzyła dozownik do wina w lodówce. Ludzie nazywają ją geniuszem

Lubisz wypić lampkę schłodzonego wina i delektować się jego smakiem, to ten patent jest zdecydowanie dla Ciebie. Już nigdy nie zapomnisz o schłodzeniu butelki trunku- lodówka zrobi to za Ciebie.

Obrazek
Ewa

Wiele osób krytykuje influencerów i uznaje ten zawód za kompletnie nieprzydatny dla społeczeństwa. Jednak ten lifehack wymyślony przez blogerkę lifestylową z Manchesteru pokochały już tysiące osób. Kiedy Clare opublikowała wpis na Twitterze, gdzie dzieli się patentem na chłodzenie wina- internet oszalał. Każdy tweet zgromadził ponad 170 000 polubień i 66 000 retweetów. O co w tym wszystkim chodzi i jak to działa?

Chłodzenie wina w lodówce

Ogromny asortyment lodówek w sklepach sprawia, że zakup nowego sprzętu jest prawdziwym wyzwaniem. Technologia niesamowicie posuwa się do przodu i lodówki łączące się z wifi nie są już dla nikogo zaskoczeniem. Jednym z unowocześnień, które ma jednocześnie bardzo praktyczne zastosowanie jest wbudowany dystrybutor do wody. Dzięki niemu idealnie schłodzony płyn trafia bezpośrednio do naszej szklanki.

Dyspenser na wodę? STOP! A gdyby tak wlać tam inny napój? Na ten pomysł wpadła właśnie Clara i pojemnik wypełniła...winem. Carol udostępniła zdjęcie swojego sprytnego hacka kilka lat temu, a wciąż budzi wiele emocji. Sporo osób, które odpowiedziały na tweeta, przyznało, że wypróbowało go dla siebie – i są zachwycone rezultatem.

Jak podoba Ci się ten patent?

Serwowanie trunku

Podstawową zasadą jest to, żeby serwować białe wina prosto z lodówki. Dodaje do lekkości i sprawia, że białe wino jest bardziej orzeźwiające. Lekkie, białe wina serwujemy w temperaturze 8-10 stopni C.. Burgundy, czyli pełne, białe wina serwujemy w 12-15 st. C. Kieliszki do białego wina powinny być przejrzyste, żeby móc zobaczyć kolor.

Jak schłodzić wino bez rozcieńczania? Wrzuć zamrożone winogrona! Zastąpią one kostki lodu, nie wpływając na stężenie alkoholu.

Schłodzone powinniśmy podawać również wina musujące i szampany, jednak nie korzystaj w ich przypadku z dystrybutora w lodówce - stracą swoje unikatowe bąbelki.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska