Chrupiąca panierowana mozzarella. Idealna przekąska na wieczór z przyjaciółmi
Panierowana mozzarella w chrupiącej panierce to idealny przepis na imprezę. Błyskawicznie znika z talerzyka, a zrobisz ją w kilka minut.
10.07.2023 16:30
Mozzarella w chrupiącej panierce to mój niezawodny przepis na przekąskę, która zachwyci wszystkich gości na imprezie. Po ugryzieniu spod chrupkiej skorupki uwalnia się pyszne, półpłynne wnętrze, które apetycznie rozlewa się w ustach. W prostych składnikach tkwi sukces i prawdziwy raj dla podniebienia. To niezawodna przystawka na każdą okazję: od urodzin, po rodzinny wieczór filmowy, na większej imprezie kończąc. Wystarczy kilka podstawowych składników, chwila na smażenie i gotowe. Dzięki serwowaniu mozzarelli na patyczkach jedzenie jest wygodne i nie brudzi rąk.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo:
Zobacz także
Chrupiąca panierowana mozzarella
Składniki:
- 200 g sera mozzarella,
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- płatki kukurydziane,
- mąka pszenna.
Sposób przygotowania: