Sebastian LuberaMarzena Pęcak

Chrupiąca pizza z dużą ilością mięsa bez wyrabiania ciasta. Zrobisz ją w mgnieniu oka

Jesteś miłośnikiem pizzy, ale wyrabianie ciasta to nie twoja bajka? Z naszym przepisem możesz całkowicie pominąć ten proces. Przygotuj pizzę na bazie chleba tostowego z dodatkiem dużej ilości mięsa i ciągnącego się sera. Szybko, łatwo, ciekawie i smacznie jednocześnie. Lista składników na błyskawiczną pizzę czeka poniżej. Koniecznie obejrzyj też nasze wideo, gdzie pokazujemy, jak krok po kroku zrobić tę przekąskę.

Składniki na tostową pizzę:

  • 8 kromek chleba tostowego (pełnoziarnistego),
  • 180 g czerwonego pesto,
  • 180 g tartej mozzarelli,
  • 4 plastry szynki gotowanej,
  • 4 plastry mortadeli,
  • 8 plastrów salami,
  • 80 g oliwek zielonych i czarnych.

O czym warto pamiętać:

  • Chleb do przepisu należy upiec w dwóch fazach. W pierwszym etapie ułóż w airfryerze dwie warstwy pieczywa po 4 kromki na każdym poziomie. Następnie piecz je ok. 5 minut w temperaturze 140 stopni Celsjusza.
  • Po wstępnym pieczeniu usuń ostrożnie pierwszą warstwę pieczywa.
  • Na spodzie stwórz kolejne warstwy z: czerwonego pesto, żółtego sera i kilku rodzajów wędlin.
  • Powstałą konstrukcję przykryj wcześniej podpieczonymi kromkami chleba tostowego.
  • To jednak nie koniec pracy nad domową pizzą. Na wierzchu pieczywa rozprowadź kolejne składniki: czerwone pesto, ser oraz oliwki.
  • Tak przygotowaną pizzę piecz przez kolejne 6-8 minut w tej samej temperaturze.
  • Oczywiście składniki dodane do naszej pizzy stanowią tylko jedno z wielu rozwiązań. Przepis możesz modyfikować według własnych upodobań smakowych.
  • Możesz też stosować kilka sprawdzonych połączeń zamiennie, aby ekspresowa pizza szybko się nie przejadła.
  • Tym razem postawiliśmy przede wszystkim na mięsne dodatki, ale równie smaczna byłaby pizza z dużą ilością warzyw, klasycznym sosem pomidorowym, czy mieszanką różnych rodzajów sera.
Więcej wideo
Jesienny omlet prosto z piekarnika. Po takim śniadaniu każdy dzień będzie udanyJesienny omlet prosto z piekarnika. Po takim śniadaniu każdy dzień będzie udany
Ciasto jogurtowo-makowe nigdy nie zawodzi. Dosłownie rozpływa się w ustachCiasto jogurtowo-makowe nigdy nie zawodzi. Dosłownie rozpływa się w ustach
Kolacja prosto z piekarnika. Maślane bułki faszerowane na bogato kurczakiem z dodatkamiKolacja prosto z piekarnika. Maślane bułki faszerowane na bogato kurczakiem z dodatkami
Burger Drwala powrócił. Na start tylko w tym mieście w PolsceBurger Drwala powrócił. Na start tylko w tym mieście w Polsce
Nazwa tego dania totalnie cię zaskoczy. Jak zrobić zupę Ślepe Ryby i co można w niej znaleźć?Nazwa tego dania totalnie cię zaskoczy. Jak zrobić zupę Ślepe Ryby i co można w niej znaleźć?
Chrupiące roladki schabowe skrywają farsz, który nigdy nie zawodzi. Świetna alternatywa dla kotletówChrupiące roladki schabowe skrywają farsz, który nigdy nie zawodzi. Świetna alternatywa dla kotletów
Rogale świętomarcińskie w formie ciasta? Sernik inspirowany pysznymi wypiekami to cukiernicze arcydziełoRogale świętomarcińskie w formie ciasta? Sernik inspirowany pysznymi wypiekami to cukiernicze arcydzieło
Wybrane dla Ciebie
Sezon na te owoce właśnie się zaczyna. Ja robię z nich obłędnie miękkie i puszyste ciasto do kawy
Sezon na te owoce właśnie się zaczyna. Ja robię z nich obłędnie miękkie i puszyste ciasto do kawy
Na andrzejki robię cały gar. Ciepłe danie, które znika w mgnieniu oka i zachwyca wszystkich gości
Na andrzejki robię cały gar. Ciepłe danie, które znika w mgnieniu oka i zachwyca wszystkich gości
Pierwszy raz jadłam ją w Zakopanem, a teraz robię sama w 20 minut. Przyjemnie rozgrzewa i jest pyszna
Pierwszy raz jadłam ją w Zakopanem, a teraz robię sama w 20 minut. Przyjemnie rozgrzewa i jest pyszna
Gdy stawiam ją na andrzejkowym stole, goście wyrywają sobie salaterkę. To najlepsza sałatka
Gdy stawiam ją na andrzejkowym stole, goście wyrywają sobie salaterkę. To najlepsza sałatka
Kiedyś gospodynie dodawały do rosołu za każdym razem. Jak nic podbija smak zupy
Kiedyś gospodynie dodawały do rosołu za każdym razem. Jak nic podbija smak zupy
Do bigosu zawsze dodaje to mięso.  Podbija smak całego dania
Do bigosu zawsze dodaje to mięso.  Podbija smak całego dania
Gdy robię te naleśniki, o cynamonki nikt nawet nie pyta. Takie są pyszne
Gdy robię te naleśniki, o cynamonki nikt nawet nie pyta. Takie są pyszne
To idealne mięso na pieczeń. Nie wymaga wielogodzinnego marynowania ani długiego duszenia
To idealne mięso na pieczeń. Nie wymaga wielogodzinnego marynowania ani długiego duszenia
O tej godzinie pij kawę. Według naukowców wtedy najbardziej zmniejsza ryzyko chorób serca
O tej godzinie pij kawę. Według naukowców wtedy najbardziej zmniejsza ryzyko chorób serca
Babka ruska lepsza niż pierogi. Tania, a cała rodzina naje się do syta
Babka ruska lepsza niż pierogi. Tania, a cała rodzina naje się do syta
Jak podgrzać schabowego? Dzięki tej metodzie będzie smaczny i chrupiący
Jak podgrzać schabowego? Dzięki tej metodzie będzie smaczny i chrupiący
Tylko 3 składniki i blender. Używam zamiast masła, bo wzmacnia kości i wspiera serce
Tylko 3 składniki i blender. Używam zamiast masła, bo wzmacnia kości i wspiera serce