Chrupiąca pizza z dużą ilością mięsa bez wyrabiania ciasta. Zrobisz ją w mgnieniu oka
Jesteś miłośnikiem pizzy, ale wyrabianie ciasta to nie twoja bajka? Z naszym przepisem możesz całkowicie pominąć ten proces. Przygotuj pizzę na bazie chleba tostowego z dodatkiem dużej ilości mięsa i ciągnącego się sera. Szybko, łatwo, ciekawie i smacznie jednocześnie. Lista składników na błyskawiczną pizzę czeka poniżej. Koniecznie obejrzyj też nasze wideo, gdzie pokazujemy, jak krok po kroku zrobić tę przekąskę.
Składniki na tostową pizzę:
- 8 kromek chleba tostowego (pełnoziarnistego),
- 180 g czerwonego pesto,
- 180 g tartej mozzarelli,
- 4 plastry szynki gotowanej,
- 4 plastry mortadeli,
- 8 plastrów salami,
- 80 g oliwek zielonych i czarnych.
O czym warto pamiętać:
- Chleb do przepisu należy upiec w dwóch fazach. W pierwszym etapie ułóż w airfryerze dwie warstwy pieczywa po 4 kromki na każdym poziomie. Następnie piecz je ok. 5 minut w temperaturze 140 stopni Celsjusza.
- Po wstępnym pieczeniu usuń ostrożnie pierwszą warstwę pieczywa.
- Na spodzie stwórz kolejne warstwy z: czerwonego pesto, żółtego sera i kilku rodzajów wędlin.
- Powstałą konstrukcję przykryj wcześniej podpieczonymi kromkami chleba tostowego.
- To jednak nie koniec pracy nad domową pizzą. Na wierzchu pieczywa rozprowadź kolejne składniki: czerwone pesto, ser oraz oliwki.
- Tak przygotowaną pizzę piecz przez kolejne 6-8 minut w tej samej temperaturze.
- Oczywiście składniki dodane do naszej pizzy stanowią tylko jedno z wielu rozwiązań. Przepis możesz modyfikować według własnych upodobań smakowych.
- Możesz też stosować kilka sprawdzonych połączeń zamiennie, aby ekspresowa pizza szybko się nie przejadła.
- Tym razem postawiliśmy przede wszystkim na mięsne dodatki, ale równie smaczna byłaby pizza z dużą ilością warzyw, klasycznym sosem pomidorowym, czy mieszanką różnych rodzajów sera.