PrzepisChrupiąca przekąska z indyka na patyku

Chrupiąca przekąska z indyka na patyku

Chrupiąca przekąska z indyka na patyku
Pyszności

24.02.2021 17:00, aktual.: 27.02.2021 11:18

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Szukasz pomysłu na ciekawą przekąskę, którą będziesz mogła zaserwować swoim bliskim na ciepło? Chrupiąca przekąska z indyka na patyku sprawdzi się w tej roli idealnie!

Składniki:

  1. 500 g mielone mięso z indyka
  2. 2 szt. jajka
  3. 1/2 szkl. bułka tarta
  4. 1/3 szkl. parmezan
  5. 1/4 szkl. pietruszka posiekana
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 300 g żółty ser
  9. 5 plastrów boczek

Sposób przygotowania:

1. Połącz w misce mięso mielone i jajka.

Obraz

2. Następnie dodaj: bułkę tartą, pietruszkę, parmezan, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Podziel ser na pionowe słupki. Następnie nabij je na patyczki do szaszłyków.

Obraz

4. Teraz obtocz ser mięsną mieszanką i opleć dookoła plastrami boczku.

Obraz

5. I na koniec wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Gotową przekąskę możesz podawać z ulubionymi sosami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także