Szukasz pomysłu na ciekawą przekąskę, którą będziesz mogła zaserwować swoim bliskim na ciepło? Chrupiąca przekąska z indyka na patyku sprawdzi się w tej roli idealnie!
Pyszności
24.02.2021 | aktual.: 27.02.2021 11:18
Składniki:
500 g mielone mięso z indyka
2 szt. jajka
1/2 szkl. bułka tarta
1/3 szkl. parmezan
1/4 szkl. pietruszka posiekana
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
300 g żółty ser
5 plastrów boczek
Sposób przygotowania:
1. Połącz w misce mięso mielone i jajka.
2. Następnie dodaj: bułkę tartą, pietruszkę, parmezan, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
3. Podziel ser na pionowe słupki. Następnie nabij je na patyczki do szaszłyków.
4. Teraz obtocz ser mięsną mieszanką i opleć dookoła plastrami boczku.
5. I na koniec wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
6. Gotową przekąskę możesz podawać z ulubionymi sosami. Smacznego!