WAŻNE
TERAZ

Bezzałogowiec PGZ spadł w Inowrocławiu. Potwierdziła nam to policja

Chrupiąca sałatka z łososiem

Chrupiąca sałatka z łososiem zawsze się przyda. Możesz podać ją jako przekąskę podczas wizyty przyjaciół lub zaserwować swoim bliskim w formie fitowego obiadu. Możliwości jest naprawdę bardzo wiele ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 2 szt. filety z łososia
  2. 2 szt. sałata rzymska mała
  3. 100 g roszponka
  4. 1/2 szkl. orzechy włoskie
  5. 1/3 szkl. suszona żurawina
  6. 100 g mix sałat

Miodowy winegret

  1. 1/2 łyżeczki suszony czosnek
  2. 1/2 łyżeczki suszona cebula
  3. 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  4. 1/4 szkl. woda
  5. 1 łyżka musztarda dijon
  6. 2 łyżki ocet z czerwonego wina
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania miodowego winegretu. W tym celu połącz: oliwę z oliwek, miód, ocet z czerwonego wina, suszoną cebulę i czosnek, musztardę dijon, sól, pieprz oraz wodę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Podziel filet z łososia na mniejsze kawałki. Polej rybę oliwą z oliwek i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż na patelni po 5 minut na każdej ze stron.

Obrazek

3. W międzyczasie posiekaj sałatę rzymską.

Obrazek

4. W misce wymieszaj: sałatę, roszponkę, mix sałat, suszoną żurawinę i posiekane orzechy włoskie.

Obrazek

5. Dodaj przygotowany wcześniej sos. Dokładnie wymieszaj i podawaj z usmażonym filetem.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo