Chrupiące podudzia z kurczaka

Chrupiące podudzia z kurczaka w pysznej marynacie domowej roboty z dodatkiem pieczonych ziemniaków. To wprost idealna kombinacja smakowa, której nie możesz przegapić ❤️

Obrazek
Pyszności

Nasze danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Marynata

  1. 3 szt. jajka
  2. 3 łyżki mąka
  3. 1 łyżeczka cebula granulowna
  4. 3 ząbki czosnek
  5. 1 łyżka słodka papryka
  6. 1 łyżka kurkuma
  7. 1 łyżka sól
  8. 1 łyżeczka pieprz

Dodatki

  1. 3 łyżki olej roślinny
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 8 szt. podudzia z kurczaka
  4. 6 szt. ziemniaki duże

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: jajka, mąkę, cebulę granulowaną, czosnek, słodką paprykę, kurkumę, sól oraz pieprz.

Obrazek

2. W powstałej marynacie umieść podudzia z kurczaka i odstaw na chwilę do lodówki.

Obrazek
Podudzia - Pyszności

3. W międzyczasie przygotuj ziemniaki, obierając je ze skórki i dzieląc na mniejsze kawałki.

Obrazek

4. Teraz umieść podudzia i ziemniaki w Ovi na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Przed pieczeniem polej je delikatnie olejem i dopraw solą.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Za komuny smażyła je niemal każda gospodyni. Wychodziły puszyste i bardzo smaczne
Za komuny smażyła je niemal każda gospodyni. Wychodziły puszyste i bardzo smaczne
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość