Tak zrobisz chrupiący ser w panierce z wnętrza Kanapki Drwala. Domowy jest znacznie lepszy
Do zestawu z kultowym, sezonowym burgerem McDonald's - Kapapką Drwala - dorzucany jest pewien wyjątkowo pyszny dodatek. Kto wie, być może to właśnie on jest clue do całego zachwytu nad tym fast foodem? Przeczytaj artykuł i dowiedz się jak zrobić chrupiące serki z Kanapki Drwala.
26.11.2022 17:46
Fenomen Kanapki Drwala trwa w najlepsze. Media społecznościowe pękają w szwach od pozowanych z burgerem zdjęć. Nie jest to jednak jedyna reakcja na powrót sezonowego hitu McDonald's. Wiele osób narzeka na jego cenę. Zwłaszcza w zestawie. Można więc podejść do tego tematu w ten sam sposób, gdy zaczęły nas przerażać ceny chleba czy masła. Zrobić to samemu, w domu.
Ale wszystko po trochu. W końcu nie od razu Rzym zbudowano, a jak wiadomo, zestaw Kanapki Drwala składa się z wielu pysznych i ciekawych składników. Warto więc zacząć od poznania przepisu na zachwalane przez wszystkich chrupiące serki z Kanapki Drwala.
Jednak nie od dziś wiadomo, że największe sieci fast foodów, takie jak McDonald's czy KFC, traktują swoje przepisy jak skarb, zapewniając im ochronę godną co najmniej prezydenta Stanów Zjednoczonych.
Jak więc w takich okolicznościach poznać patent na tajemnicze, chrupiące serki z Kanapki Drwala? Z pomocą przychodzi, jak to już nieraz bywało, znany wam na pewno skądinąd TikTok. A dokładniej jego użytkownik o nicku coocharz. Rzuć okiem na jego przepis i sama oceń, czy serki wyjdą takie same jak oryginalne.
Chrupiące serki z Kanapki Drwala
Składniki:
- 1 opakowanie sera camembert
- 1/2 szklanka mąki pszennej
- 2 jajka
- 1,5 szklanki bułki tartej
- żurawina w słoiczku
- olej do smażenia
- sól
Sposób przygotowania:
Ser camembert rozpakuj i wyłóż na deskę do krojenia. Następnie pokrój go na 8 równych części. Jajka rozbełtaj w miseczce. Bułkę tartą wysyp na talerz.
Następnie panieruj serki, kolejno w mące, jajku, bułce tartej, a później raz jeszcze w jajku i bułce.
W rondelku rozgrzej olej. Delikatnie wkładaj do niego serki i smaż na złoty kolor. Następnie odsącz na ręczniku papierowym. Po usmażeniu oprósz je odrobiną soli. Podawaj z żurawiną.
Rzuć też okiem na ten przepis z naszego kanału na YouTube.