Tak zrobisz chrupiący ser w panierce z wnętrza Kanapki Drwala. Domowy jest znacznie lepszy

Do zestawu z kultowym, sezonowym burgerem McDonald's - Kapapką Drwala - dorzucany jest pewien wyjątkowo pyszny dodatek. Kto wie, być może to właśnie on jest clue do całego zachwytu nad tym fast foodem? Przeczytaj artykuł i dowiedz się jak zrobić chrupiące serki z Kanapki Drwala. 

Chrupiące serki z Kanapki DrwalaChrupiące serki z Kanapki Drwala - Pyszności; foto: Canva

Fenomen Kanapki Drwala trwa w najlepsze. Media społecznościowe pękają w szwach od pozowanych z burgerem zdjęć. Nie jest to jednak jedyna reakcja na powrót sezonowego hitu McDonald's. Wiele osób narzeka na jego cenę. Zwłaszcza w zestawie. Można więc podejść do tego tematu w ten sam sposób, gdy zaczęły nas przerażać ceny chleba czy masła. Zrobić to samemu, w domu.

Ale wszystko po trochu. W końcu nie od razu Rzym zbudowano, a jak wiadomo, zestaw Kanapki Drwala składa się z wielu pysznych i ciekawych składników. Warto więc zacząć od poznania przepisu na zachwalane przez wszystkich chrupiące serki z Kanapki Drwala.

Jednak nie od dziś wiadomo, że największe sieci fast foodów, takie jak McDonald's czy KFC, traktują swoje przepisy jak skarb, zapewniając im ochronę godną co najmniej prezydenta Stanów Zjednoczonych.

Obrazek
Chrupiące serki z Kanapki Drwala - Pyszności; foto: Canva

Jak więc w takich okolicznościach poznać patent na tajemnicze, chrupiące serki z Kanapki Drwala? Z pomocą przychodzi, jak to już nieraz bywało, znany wam na pewno skądinąd TikTok. A dokładniej jego użytkownik o nicku coocharz. Rzuć okiem na jego przepis i sama oceń, czy serki wyjdą takie same jak oryginalne.

Chrupiące serki z Kanapki Drwala

Składniki: 

  • 1 opakowanie sera camembert
  • 1/2 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki bułki tartej
  • żurawina w słoiczku
  • olej do smażenia
  • sól

Sposób przygotowania:

Ser camembert rozpakuj i wyłóż na deskę do krojenia. Następnie pokrój go na 8 równych części. Jajka rozbełtaj w miseczce. Bułkę tartą wysyp na talerz.

Obrazek
Chrupiące serki z Kanapki Drwala - Pyszności; foto: Canva

Następnie panieruj serki, kolejno w mące, jajku, bułce tartej, a później raz jeszcze w jajku i bułce.

W rondelku rozgrzej olej. Delikatnie wkładaj do niego serki i smaż na złoty kolor. Następnie odsącz na ręczniku papierowym. Po usmażeniu oprósz je odrobiną soli. Podawaj z żurawiną.

Rzuć też okiem na ten przepis z naszego kanału na YouTube.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę