Ciasteczka arachidowe to sprawdzony patent na zdrową i pyszną przekąskę. Moglibyśmy jeść je na okrągło. Z Tobą będzie podobnie, wystarczy, że raz ich skosztujesz, a zakochasz się w nich bez pamięci.
Pyszności
12.05.2020 | aktual.: 19.05.2020 15:14
Składniki:
250 g mąka arachidowa
1/2 łyżeczki soda oczyszczona
3 łyżki masło
2 łyżki miód
2 szt. jajka
1/2 szkl. ulubione bakalie
Sposób przygotowania:
1. Przy pomocy miksera połącz: mąkę arachidową, masło, jajka, miód i sodę oczyszczoną.
2. Teraz dodaj ulubione bakalie. My postawiliśmy na orzechy laskowe i suszoną żurawinę. Dokładnie wymieszaj, po czym stwórz małe kulki i ułóż je na formie do pieczenia.
3. Przy pomocy widelca spłaszcz ciastka, po czym wstaw je na 10 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).