Ciasteczka arachidowe to sprawdzony patent na zdrową i pyszną przekąskę. Moglibyśmy jeść je na okrągło. Z Tobą będzie podobnie, wystarczy, że raz ich skosztujesz, a zakochasz się w nich bez pamięci.
Pyszności
12.05.2020 | aktual.: 19.05.2020 15:14
Składniki:
250 g mąka arachidowa
1/2 łyżeczki soda oczyszczona
3 łyżki masło
2 łyżki miód
2 szt. jajka
1/2 szkl. ulubione bakalie
Sposób przygotowania:
1. Przy pomocy miksera połącz: mąkę arachidową, masło, jajka, miód i sodę oczyszczoną.
2. Teraz dodaj ulubione bakalie. My postawiliśmy na orzechy laskowe i suszoną żurawinę. Dokładnie wymieszaj, po czym stwórz małe kulki i ułóż je na formie do pieczenia.
3. Przy pomocy widelca spłaszcz ciastka, po czym wstaw je na 10 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).
4. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.