Pomieszała na blaszce kolorowe roztopione cukierki i włożyła do lodówki. Efekt - jak z bajki o jednorożcach!

Jednorożce zazwyczaj kojarzą się nam z kolorową, magiczną i bajkową krainą. Czy istnieją naprawdę? Tego nie wiadomo, są natomiast fakty świadczące zarówno za jak i przeciw. Mimo wszystko, większość dziewczynek je uwielbia. Cóż, mimo wieku, muszę przyznać, że ja także. A co powiesz na ciasto właśnie w takim stylu? Jeżeli masz córkę, na pewno byłaby takim czymś zachwycona, jej koleżanki także. Wykonanie takiego ciasta jest bardzo proste i szybkie - nie wymaga pieczenia. Wystarczy, że włożysz je na godzinę do lodówki. Zabierzmy się więc za jego wykonanie!

Obrazek
Ala Krauzowicz

Składniki:

     
  • 4 kolory mini czekoladowych chipsów (najlepiej białe, błękitne, różowe, fioletowe)
  • różne kolory posypek do ciast
  • różne kolory perełek do ciast (np. srebrne, błękitne)

1. Roztop mini chipsy czekoladowe (każdy w osobnym garnuszku). Kiedy się roztopią, każdy kolor przelej do osobnej miseczki.

Zrzut ekranu 2016-04-15 o 17.20.41

2. Za pomocą łyżki na blaszkę nałóż każdy kolor roztopionych chipsów czekoladowych. (W formie dużych kropek)

Zrzut ekranu 2016-04-15 o 17.23.22

3. Za pomocą noża zacznij rozsmarowywać roztopione cukierki, tak aby kolory się ze sobą ładnie pomieszały.

Zrzut ekranu 2016-04-15 o 17.23.56
Zrzut ekranu 2016-04-15 o 17.24.19

4. Posyp rozmieszaną masę różnymi rodzajami posypek do ciast oraz kolorowymi perełkami.

Zrzut ekranu 2016-04-15 o 17.24.41
Zrzut ekranu 2016-04-15 o 17.26.54

5. Włóż gotowe ciasto do lodówki na godzinę. Kiedy je wyjmiesz, możesz połamać je na małe części.

Zrzut ekranu 2016-04-15 o 17.27.23
Zrzut ekranu 2016-04-15 o 17.27.54

Prawda, że piękny efekt?

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy