Ciastka z brzoskwiniami z ciasta francuskiego

Już za chwilę przekonasz się, że wystarczą cztery składniki, aby przygotować genialne ciastka z brzoskwiniami. Szybki, prosty i przede wszystkim smaczny przepis ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 1 szt. jajko roztrzepane
  3. 4 szt. brzoskwinie
  4. 8 łyżeczek dżem brzoskwiniowy
  5. świeża mięta do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Podziel brzoskwinie w cienkie plastry i odłóż je na bok.

Obrazek

2. Następnie podziel arkusz ciasta francuskiego na 8 części.

Obrazek

3. Na środku każdego kawałka umieść po łyżeczce dżemu brzoskwiniowego i wcześniej przygotowane brzoskwinie.

Obrazek

4. Dookoła rozprowadź roztrzepane jajko. Teraz wstaw ciastka do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Gotowe ciastka udekoruj miętą. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Dziadek robił po każdym świniobiciu. Zwykły gulasz może się schować
Dziadek robił po każdym świniobiciu. Zwykły gulasz może się schować
Każdy kęs rozpływa się w ustach. Do kawy robię szybkie oponki z cynamonową posypką
Każdy kęs rozpływa się w ustach. Do kawy robię szybkie oponki z cynamonową posypką
Jak zrobić deser Zefir? Mistrz cukiernictwa zdradził swój przepis w MasterChefie
Jak zrobić deser Zefir? Mistrz cukiernictwa zdradził swój przepis w MasterChefie
Ania z "Rolnik szuka żony" pokazała, jak zrobić surówkę z buraczków. Idealna do słoików na zimę
Ania z "Rolnik szuka żony" pokazała, jak zrobić surówkę z buraczków. Idealna do słoików na zimę
To niedoceniana część mięsa. Bardzo delikatna i soczysta
To niedoceniana część mięsa. Bardzo delikatna i soczysta
Na Wszystkich Świętych robię duży gar tej zupy. Rozgrzewa i syci lepiej niż rosół
Na Wszystkich Świętych robię duży gar tej zupy. Rozgrzewa i syci lepiej niż rosół
Wystarczą 2 łyżki na 1 kilogram ziemniaków. Kluski śląskie wychodzą miękkie jak chmurka
Wystarczą 2 łyżki na 1 kilogram ziemniaków. Kluski śląskie wychodzą miękkie jak chmurka
Wygląd nie zachęca, ale warto się skusić. Ewa Wachowicz ma sprawdzony przepis
Wygląd nie zachęca, ale warto się skusić. Ewa Wachowicz ma sprawdzony przepis