PrzepisCiasto bananowe bez pieczenia

Ciasto bananowe bez pieczenia

Ciasto bananowe bez pieczenia
Pyszności

08.11.2019 12:00, aktual.: 12.11.2019 17:35

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Ciasto bananowe bez pieczenia to prawdziwy hit w naszych domach. Jest nie tylko genialne w smaku, ale i proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?

Składniki:

Pierwsza warstwa

  1. 1/2 opakowania biszkopty
  2. 5 szt. banany
  3. 1 l wrzątek
  4. 5 opakowań galaretki cytrynowe

Druga warstwa

  1. 300 ml śmietanka 30%
  2. 1 opakowanie galaretka krystaliczna
  3. 150 ml wrzątek
  4. 500 g ser z wiaderka na serniki
  5. 1,5 łyżeczki sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Wyłóż formę do pieczenia folią spożywczą. Następnie na dnie ułóż biszkopty, a na wierzchu ułóż obrane banany. Tak, aby zapełnić owocami całą formę.

Obraz

2. W dużej misce połącz ze sobą galaretki cytrynowe oraz wrzątek. Po ostudzeniu przelej mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

3. Aby przygotować drugą warstwę, ubij śmietankę 30%. Po chwili zacznij dodawać stopniowo ser oraz sok z cytryny. Odłóż na bok mikser, bo nie będzie już potrzebny.

Obraz

4. Przygotuj galaretkę krystaliczną i po ostudzeniu połącz powoli z serową mieszanką. Składniki połączysz przy pomocy silikonowej łopatki.

Obraz

5. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Wstaw ciasto na 3 godziny do lodówki.

Obraz

6. I gotowe!

Obraz