Ciasto bananowe bez pieczenia

Ciasto bananowe bez pieczenia to prawdziwy hit w naszych domach. Jest nie tylko genialne w smaku, ale i proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Pierwsza warstwa

  1. 1/2 opakowania biszkopty
  2. 5 szt. banany
  3. 1 l wrzątek
  4. 5 opakowań galaretki cytrynowe

Druga warstwa

  1. 300 ml śmietanka 30%
  2. 1 opakowanie galaretka krystaliczna
  3. 150 ml wrzątek
  4. 500 g ser z wiaderka na serniki
  5. 1,5 łyżeczki sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Wyłóż formę do pieczenia folią spożywczą. Następnie na dnie ułóż biszkopty, a na wierzchu ułóż obrane banany. Tak, aby zapełnić owocami całą formę.

Obrazek

2. W dużej misce połącz ze sobą galaretki cytrynowe oraz wrzątek. Po ostudzeniu przelej mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

3. Aby przygotować drugą warstwę, ubij śmietankę 30%. Po chwili zacznij dodawać stopniowo ser oraz sok z cytryny. Odłóż na bok mikser, bo nie będzie już potrzebny.

Obrazek

4. Przygotuj galaretkę krystaliczną i po ostudzeniu połącz powoli z serową mieszanką. Składniki połączysz przy pomocy silikonowej łopatki.

Obrazek

5. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Wstaw ciasto na 3 godziny do lodówki.

Obrazek

6. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Zapomniana wiejska zupa. Z tym dodatkiem smakuje lepiej niż rosół czy żurek
Zapomniana wiejska zupa. Z tym dodatkiem smakuje lepiej niż rosół czy żurek
Takie jajko trafia się bardzo rzadko. Większość nie, co oznacza podwójne żółtko
Takie jajko trafia się bardzo rzadko. Większość nie, co oznacza podwójne żółtko
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek