PrzepisTruskawkowa lasagne - ciasto bez pieczenia

Truskawkowa lasagne - ciasto bez pieczenia

Truskawkowa lasagne - ciasto bez pieczenia
Pyszności

26.07.2019 12:00, aktual.: 29.07.2019 17:01

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Mamy ogromną słabość do słodkości, dlatego często je robimy. Latem skupiliśmy się na sezonowych owocach, które świetnie podkreślają smak deserów. A jak w grę wchodzi ciasto bez pieczenia, to tylko z truskawkami ?

Składniki:

Spód

  1. 200 g herbatniki maślane
  2. 80 g masło roztopione

Wkładka truskawkowa

  1. 600 g truskawki
  2. 3/4 szkl. woda
  3. 2 szt. galaretka truskawkowa

Warstwa śmietankowa

  1. 500 g śmietanka 30%
  2. 150 ml wrzątek
  3. 1 szt. galaretka cytrynowa
  4. 2-3 łyżki cukier puder

Serowa warstwa

  1. 800 g ser z wiaderka
  2. 6 łyżek cukier puder
  3. 5 łyżek jogurt naturalny
  4. 150 ml wrzątek
  5. 1 szt. galaretka cytrynowa

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu na ciasto. W blenderze połącz herbatniki maślane oraz roztopione masło. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia.

Obraz

2. Aby przygotować pierwszą warstwę, połącz ze sobą: ser z wiaderka, jogurt naturalny, cukier puder i rozpuszczoną we wrzątku galaretkę cytrynową.

Obraz

3. Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

4. W międzyczasie przygotuj warstwę truskawkową. W tym celu na palniku połącz truskawki i wodę. Zblenduj po czym dodaj dwie galaretki. Przelej do formy i ponownie umieść w lodówce na godzinę.

Obraz

5. Czas na ostatnią warstwę. Aby ją przygotować, zmiksuj śmietankę, cukier puder i galaretkę rozpuszczoną we wrzątku.

Obraz

6. Posyp lasagne truskawkową pokruszonymi herbatnikami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także