Ciasto czarno-biała kostka ma w sobie wszystko to, co najlepsze. Nie dość, że świetnie smakuje, fajnie się prezentuje, to jeszcze jest mega proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej? 😉
Pyszności
15.08.2020 | aktual.: 15.08.2020 16:48
Składniki:
Bita śmietana
500 ml śmietanka 30%
5 łyżek cukier puder
kakao do dekoracji
Biszkopt
4 szt. jajka
4 łyżki mleko
4 łyżki olej
200 g cukier
3 łyżki kakao
130 g mąka
1 łyżeczka proszek do pieczenia
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od połączenia cukru i jajek. Jako kolejne składniki dodaj: kakao,
2. ...mąkę, proszek do pieczenia, olej i mleko.
3. Przelej mieszankę do formy do pieczenia. Ciasto wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
4. Na ostudzonym spodzie rozprowadź bitą śmietanę. Na wierzchu rozsyp kakao i wstaw ciasto do lodówki na 45 minut.