Ciasto czekoladowo-orzechowe z masą kajmakową i ryżem preparowanym

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie ciasta czekoladowo-orzechowego z masą kajmakową i ryżem preparowanym.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/4 szklanki masło
  2. 180 g pianki marshmallow
  3. 100 g ryż preparowany
  4. 2 garści orzechy ziemne
  5. 250 g masa kajmakowa
  6. 100 ml śmietanka kremówka 30%
  7. 100 g czekolada mleczna
  8. 50 g czekolada gorzka
Sposób przygotowania:

1. Roztop masło na patelni, a następnie dodaj pianki marshmallow. Kiedy pianki się roztopią, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.

Obrazek

2. Zawartość patelni dodaj do ryżu preparowanego i dokładnie wszystko wymieszaj. Następnie przełóż uzyskaną masę do blaszki.

Obrazek

3. Dodaj orzeszki ziemne, a następnie masę kajmakową.

Obrazek

4. W rondelku roztop ze sobą śmietankę 30%, czekoladę mleczną i czekoladę gorzką, a następnie wylej polewę do blaszki. Włóż do lodówki na 6 godzin.

Obrazek

5. Po 6 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska