Przepis4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą

4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą

Już za chwilę przekonasz się, że ciasto francuskie z czekoladą to gotowy przepis na udany deser. I to aż w 4 różnych kombinacjach!

4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. ciasto francuskie
  2. 1/2 słoika krem czekoladowy podgrzany
  3. 2 szt. jajka

Sposób przygotowania:

1. Posmaruj połowę ciasta francuskiego podgrzanym kremem czekoladowym. Przełóż drugą częścią ciasta i potnij na poziome paski.

Obraz

2. Skręć każdy pasek, po czym zacznij zawijać go do środka. Następnie ułóż na blaszce do pieczenia, posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

3. Na środku umieść krem czekoladowy, po czym zrób plecionkę z powstałych odnóg.

Obraz

4. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I czwarta kombinacja jest już do zjedzenia!

Obraz

5. I gotowe!

Obraz

6. Kawałek ciasta francuskiego pokryj w całości kremem czekoladowym. Po czym zwiń do środka z dwóch stron.

Ciasto francuskie - Pyszności
Ciasto francuskie - Pyszności

7. Podziel na mniejsze kawałki i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Jak wyżej, wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

8. Smacznego!

Obraz

9. Podziel ciasto na 4 kwadraty. Następnie rozprowadź na każdym kawałku krem czekoladowy.

Obraz

10. Zwiń obie końcówki do środka i przetnij każdy kawałek w pionie. Spleć dwa elementy.

Obraz

11. Ponownie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Pychotka!

Obraz

12. Ponownie podziel ciasto na kwadraty. Z każdego wydziel poziome paski po obu brzegach.

Obraz

Wybrane dla Ciebie