Już za chwilę przekonasz się, że ciasto francuskie z czekoladą to gotowy przepis na udany deser. I to aż w 4 różnych kombinacjach!
Pyszności
Składniki:
3 szt. ciasto francuskie
1/2 słoika krem czekoladowy podgrzany
2 szt. jajka
Sposób przygotowania:
1. Posmaruj połowę ciasta francuskiego podgrzanym kremem czekoladowym. Przełóż drugą częścią ciasta i potnij na poziome paski.
2. Skręć każdy pasek, po czym zacznij zawijać go do środka. Następnie ułóż na blaszce do pieczenia, posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
3. Na środku umieść krem czekoladowy, po czym zrób plecionkę z powstałych odnóg.
4. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I czwarta kombinacja jest już do zjedzenia!
5. I gotowe!
6. Kawałek ciasta francuskiego pokryj w całości kremem czekoladowym. Po czym zwiń do środka z dwóch stron.
7. Podziel na mniejsze kawałki i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Jak wyżej, wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
8. Smacznego!
9. Podziel ciasto na 4 kwadraty. Następnie rozprowadź na każdym kawałku krem czekoladowy.
10. Zwiń obie końcówki do środka i przetnij każdy kawałek w pionie. Spleć dwa elementy.
11. Ponownie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Pychotka!
12. Ponownie podziel ciasto na kwadraty. Z każdego wydziel poziome paski po obu brzegach.