4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą

Już za chwilę przekonasz się, że ciasto francuskie z czekoladą to gotowy przepis na udany deser. I to aż w 4 różnych kombinacjach!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. ciasto francuskie
  2. 1/2 słoika krem czekoladowy podgrzany
  3. 2 szt. jajka

Sposób przygotowania:

1. Posmaruj połowę ciasta francuskiego podgrzanym kremem czekoladowym. Przełóż drugą częścią ciasta i potnij na poziome paski.

Obrazek

2. Skręć każdy pasek, po czym zacznij zawijać go do środka. Następnie ułóż na blaszce do pieczenia, posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Na środku umieść krem czekoladowy, po czym zrób plecionkę z powstałych odnóg.

Obrazek

4. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I czwarta kombinacja jest już do zjedzenia!

Obrazek

5. I gotowe!

Obrazek

6. Kawałek ciasta francuskiego pokryj w całości kremem czekoladowym. Po czym zwiń do środka z dwóch stron.

Obrazek
Ciasto francuskie - Pyszności

7. Podziel na mniejsze kawałki i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Jak wyżej, wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

8. Smacznego!

Obrazek

9. Podziel ciasto na 4 kwadraty. Następnie rozprowadź na każdym kawałku krem czekoladowy.

Obrazek

10. Zwiń obie końcówki do środka i przetnij każdy kawałek w pionie. Spleć dwa elementy.

Obrazek

11. Ponownie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Pychotka!

Obrazek

12. Ponownie podziel ciasto na kwadraty. Z każdego wydziel poziome paski po obu brzegach.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę