4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą

Już za chwilę przekonasz się, że ciasto francuskie z czekoladą to gotowy przepis na udany deser. I to aż w 4 różnych kombinacjach!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. ciasto francuskie
  2. 1/2 słoika krem czekoladowy podgrzany
  3. 2 szt. jajka

Sposób przygotowania:

1. Posmaruj połowę ciasta francuskiego podgrzanym kremem czekoladowym. Przełóż drugą częścią ciasta i potnij na poziome paski.

Obrazek

2. Skręć każdy pasek, po czym zacznij zawijać go do środka. Następnie ułóż na blaszce do pieczenia, posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Na środku umieść krem czekoladowy, po czym zrób plecionkę z powstałych odnóg.

Obrazek

4. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I czwarta kombinacja jest już do zjedzenia!

Obrazek

5. I gotowe!

Obrazek

6. Kawałek ciasta francuskiego pokryj w całości kremem czekoladowym. Po czym zwiń do środka z dwóch stron.

Obrazek
Ciasto francuskie - Pyszności

7. Podziel na mniejsze kawałki i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Jak wyżej, wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

8. Smacznego!

Obrazek

9. Podziel ciasto na 4 kwadraty. Następnie rozprowadź na każdym kawałku krem czekoladowy.

Obrazek

10. Zwiń obie końcówki do środka i przetnij każdy kawałek w pionie. Spleć dwa elementy.

Obrazek

11. Ponownie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Pychotka!

Obrazek

12. Ponownie podziel ciasto na kwadraty. Z każdego wydziel poziome paski po obu brzegach.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯