4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą

Już za chwilę przekonasz się, że ciasto francuskie z czekoladą to gotowy przepis na udany deser. I to aż w 4 różnych kombinacjach!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. ciasto francuskie
  2. 1/2 słoika krem czekoladowy podgrzany
  3. 2 szt. jajka

Sposób przygotowania:

1. Posmaruj połowę ciasta francuskiego podgrzanym kremem czekoladowym. Przełóż drugą częścią ciasta i potnij na poziome paski.

Obrazek

2. Skręć każdy pasek, po czym zacznij zawijać go do środka. Następnie ułóż na blaszce do pieczenia, posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Na środku umieść krem czekoladowy, po czym zrób plecionkę z powstałych odnóg.

Obrazek

4. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I czwarta kombinacja jest już do zjedzenia!

Obrazek

5. I gotowe!

Obrazek

6. Kawałek ciasta francuskiego pokryj w całości kremem czekoladowym. Po czym zwiń do środka z dwóch stron.

Obrazek
Ciasto francuskie - Pyszności

7. Podziel na mniejsze kawałki i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Jak wyżej, wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

8. Smacznego!

Obrazek

9. Podziel ciasto na 4 kwadraty. Następnie rozprowadź na każdym kawałku krem czekoladowy.

Obrazek

10. Zwiń obie końcówki do środka i przetnij każdy kawałek w pionie. Spleć dwa elementy.

Obrazek

11. Ponownie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Pychotka!

Obrazek

12. Ponownie podziel ciasto na kwadraty. Z każdego wydziel poziome paski po obu brzegach.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Wilgotne ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje. Nie zgadniesz z czego jest zrobione
Wilgotne ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje. Nie zgadniesz z czego jest zrobione
Lasy będą pełne grzybów. Ekspert wyjaśnia, kiedy spodziewać się wysypu
Lasy będą pełne grzybów. Ekspert wyjaśnia, kiedy spodziewać się wysypu
Latem tak przygotowuje młode ziemniaki. Zachwycają wszystkich przy stole
Latem tak przygotowuje młode ziemniaki. Zachwycają wszystkich przy stole
Te wysokobiałkowe kopytka dopełniają mój obiad. Wystarczy 1 dodatek
Te wysokobiałkowe kopytka dopełniają mój obiad. Wystarczy 1 dodatek
Zachwycają się nimi maluchy. Już nie proszą o frytki na obiad
Zachwycają się nimi maluchy. Już nie proszą o frytki na obiad
Mięso w folii to ulubione danie mojego dziadka. Zajmuje chwilę i zachwyca smakiem
Mięso w folii to ulubione danie mojego dziadka. Zajmuje chwilę i zachwyca smakiem
Już nie grzybowa i nie pomidorowa. Ta zupa z kurek to hit
Już nie grzybowa i nie pomidorowa. Ta zupa z kurek to hit
Purée z ziemniaków może się przy tym schować. Idealnie pasuje do obiadu
Purée z ziemniaków może się przy tym schować. Idealnie pasuje do obiadu
Kokosowe, wilgotne i nieprzekombinowane. Po prostu idealne ciasto do kawy
Kokosowe, wilgotne i nieprzekombinowane. Po prostu idealne ciasto do kawy
Mięsna buła marzeń. I nie musisz wychodzić z domu
Mięsna buła marzeń. I nie musisz wychodzić z domu
Większość zajada się czereśniami, a ignoruje inne polskie owoce. Chronią organizm przed starzeniem i nowotworami
Większość zajada się czereśniami, a ignoruje inne polskie owoce. Chronią organizm przed starzeniem i nowotworami
To król polskich rzek. Pomoże obniżyć cukier i wzmocni serce
To król polskich rzek. Pomoże obniżyć cukier i wzmocni serce