Ciasto Kinder Country bez pieczenia

Ciasto Kinder Country bez pieczenia to genialny przepis na udany deser ? Sprawdzi się zarówno jako niedzielne ciasto po obiedzie, jak i tort urodzinowy! Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności
Zobacz jak przygotować w domu ciasto Kinder Country bez pieczenia:

Składniki:

Pierwsza warstwa

  1. 2 szt. galaretka przezroczysta
  2. 200 ml wrzątek
  3. 2 szkl. płatki Nestle Kangus
  4. 1 szkl. pszenica ekspandowana
  5. 500 ml śmietanka 30%
  6. 300 g serek mascarpone
  7. 250 g serek śmietankowy
  8. 3/4 szkl. mleko skondensowane

Druga warstwa

  1. 1 szkl. polewa czekoladowa
  2. płatki Nestle Kangus do dekoracji
  3. pszenica ekspandowana do dekoracji
  4. batony Kinder Country do dekoracji

Spód

  1. 1 szkl. płatki Nestle Kangus
  2. 1 szkl. pszenica ekspandowana
  3. 120 g czekolada gorzka
  4. 60 ml śmietanka 30%

Sposób przygotowania:

1. Połącz czekoladę z podgrzaną śmietanką.

Obrazek

2. Następnie dodaj płatki Nestle Kangus oraz pszenicę ekspandowaną. Dokładnie wymieszaj i stwórz spód ciasta. Wstaw do lodówki.

Obrazek

3. We wrzątku przygotuj przezroczyste galaretki i odstaw na bok.

Obrazek

4. Zmiksuj ze sobą: śmietankę 30%, serek mascarpone, serek śmietankowy, mleko skondensowane i wcześniej przygotowane galaretki.

Obrazek

5. Nie zapomnij dodać również płatków Nestle Kangus oraz pszenicy ekspandowanej. Połączone składniki przelej do formy do pieczenia i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

6. Na wierzchu rozprowadź polewę czekoladową. Dodaj ponownie płatki Nestle Kangus i pszenicę ekspandowaną. Jako ostatni element wykorzystaj batony Kinder Country. Wstaw do lodówki na godzinę.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia