Ciasto malinowe na kakaowym spodzie ma w sobie wszystko to, co najlepsze. Pyszne owoce i genialny biszkopt tworzą niesamowitą mieszankę, której nie sposób odmówić!
Pyszności
Rozmiary formy: 27x18 cm
Składniki:
Biszkopt
4 szt. jajka
200 g cukier
4 łyżki olej
4 łyżki mleko
4 łyżki kakao
140 g mąka
1 łyżeczka proszek do pieczenia
Malinowa warstwa
400 ml śmietanka 30%
600 g mrożone maliny
5 łyżek cukier
1 szt. galaretka malinowa
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od połączenia cukru i jajek.
2. Jako kolejne składniki dodaj: kakao, mąkę, proszek do pieczenia, olej i mleko.
3. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
4. W międzyczasie przygotuj malinową warstwę. W tym celu połącz na palniku mrożone maliny i cukier.
5. Po zagotowaniu przecedź mieszankę przez sitko. Następnie dodaj galaretkę malinową i dokładnie wymieszaj.
6. Ubij śmietankę i połącz ją z przestudzoną mieszanką malinową. Przełóż ją na ostudzony biszkopt.
7. Wstaw ciasto do lodówki, aby stężało. Przed podaniem udekoruj według upodobania.