PrzepisCiasto malinowe na kakaowym spodzie

Ciasto malinowe na kakaowym spodzie

Ciasto malinowe na kakaowym spodzie
Pyszności

10.06.2020 12:00, aktual.: 15.06.2020 10:24

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Ciasto malinowe na kakaowym spodzie ma w sobie wszystko to, co najlepsze. Pyszne owoce i genialny biszkopt tworzą niesamowitą mieszankę, której nie sposób odmówić!

Rozmiary formy: 27x18 cm

Składniki:

Biszkopt

  1. 4 szt. jajka
  2. 200 g cukier
  3. 4 łyżki olej
  4. 4 łyżki mleko
  5. 4 łyżki kakao
  6. 140 g mąka
  7. 1 łyżeczka proszek do pieczenia

Malinowa warstwa

  1. 400 ml śmietanka 30%
  2. 600 g mrożone maliny
  3. 5 łyżek cukier
  4. 1 szt. galaretka malinowa

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia cukru i jajek.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: kakao, mąkę, proszek do pieczenia, olej i mleko.

Obraz

3. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. W międzyczasie przygotuj malinową warstwę. W tym celu połącz na palniku mrożone maliny i cukier.

Obraz

5. Po zagotowaniu przecedź mieszankę przez sitko. Następnie dodaj galaretkę malinową i dokładnie wymieszaj.

Obraz

6. Ubij śmietankę i połącz ją z przestudzoną mieszanką malinową. Przełóż ją na ostudzony biszkopt.

Obraz

7. Wstaw ciasto do lodówki, aby stężało. Przed podaniem udekoruj według upodobania.

Obraz