Ciasto Maxi King bez pieczenia gotowe w 15 minut. Kultowy batonik w wydaniu XXL
Ciasto Maxi King to nasz słodki sekret na pyszny deser bez pieczenia. Jego przygotowanie zajmie Ci tylko 15 minut. Znika równie szybko ;)
10.09.2022 | aktual.: 28.09.2022 10:09
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Deser bez pieczenia
Słodkości inspirowane znanymi słodyczami to przepisy, o które prosicie nas naprawdę często. I nic w tym dziwnego- są proste i pyszne. Dzisiejszego Maxi Kinga przygotowaliśmy dodatkowo bez użycie piekarnika- idealny przepis, gdy nie masz ochoty spędzać w kuchni za dużo czasu. Połączenie chrupiących wafelków, orzeszków, czekolady i śmietankowego kremu pokochały miliony ludzi na całym świecie. Dziś mamy dla Ciebie Maxi Kinga w wersji dla całej rodziny.
Cały przepis znajdziesz na naszym kanale YouTube:
Ciasto Maxi King
Składniki:
700 ml śmietanki 30%
2 opakowania śmietan fix
3 łyżki cukru
2 cukry waniliowe
1 puszka kajmaku
230 g wafelków śmietankowych
100 g czekolady mlecznej
Orzechy do posypania
Sposób przygotowania:
Prostokątną blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Żeby lepiej przylegał- możesz go delikatnie namoczyć. Ułóż warstwę śmietankowych wafelków.
Dobrze schłodzoną śmietankę 30% przelej do miski i ubij razem z cukrem i cukrem wanilinowym (możesz zamienić go na cukier z ziarenkami wanilii). Dodaj również śmietan fix, który ustabilizuje masę.
Ubitą śmietanę (część masy) wyłóż na wafelki śmietankowe. Dodaj masę kajmakową i równomiernie rozsmaruj na bitej śmietanie. Jeśli Twoja masa jest zbyt twarda- wstaw na chwilę puszkę do gorącej wody.
Na słodką warstwę kajmaku wyłóż pozostałą bitą śmietanę i rozprowadź. Czekoladę mleczną rozpuść w ciepłym mleku, przesudź i wylej na bitą śmietanę.
Całość udekoruj orzeszkami ziemnymi. Polecamy użyć solonych- świetnie przełamią smak słodkiego ciasta. Tak przygotowanego Maxi Kinga wstaw do lodówki na minimum 3 godziny, żeby masy dobrze się połączyły, a wafelki stały miękkie. Po tym czasie słodki deser bez pieczenia jest już gotowy. Serwuj go swoim gościom i obserwuj, jak rozpływają się z zachwytu.
Smacznego!