PrzepisCiasto migdałowe

Ciasto migdałowe

Ciasto migdałowe
Pyszności

29.05.2020 12:00, aktual.: 29.05.2020 18:27

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Ciasto migdałowe to sprawdzony przepis na pyszny deser dla całej rodziny. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste! Czego chcieć więcej?

Składniki:

Spód

  1. 60 g mąka migdałowa
  2. 60 g brązowy cukier
  3. 80 g masło roztopione
  4. 120 g mąka migdałowa

I warstwa

  1. 150 g płatki migdałowe
  2. 80 g masło
  3. 3 łyżki olej
  4. 1 szczypta sól
  5. 3-4 łyżki miód

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania spodu. W tym celu połącz ze sobą: mąkę, roztopione masło, cukier oraz mąkę migdałową.

Obraz

2. Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj miks z migdałami. Na rozgrzanej patelni połącz masło, sól, miód oraz migdały w płatkach.

Obraz

4. Rozprowadź mieszankę z patelni na podpieczonym spodzie i ponownie wstaw formę do piekarnika. Tym razem na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także