WAŻNE
TERAZ

Szkocja pokonała Danię 4:2. Fatalny wynik dla Polski

Ciasto owocowe z masą budyniową bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie ciasta owocowego z masą budyniową bez pieczenia.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 80 g budyń waniliowy
  2. 750 ml mleko
  3. 3 łyżki cukier
  4. 200 g masło miękkie
  5. 500 g herbatniki maślane
  6. 3 szklanki truskawki pokrojone
  7. 1/2 szklanki borówki
  8. 50 g biała czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:

1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą budyń, 250 ml mleka oraz cukier.

Obrazek

2. W rondelku podgrzej 500 ml mleka, a następnie dodaj zawartość miski. Podgrzewaj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż mieszanka zrobi się gęsta.

Obrazek

3. Za pomocą miksera ubij miękkie masło, a następnie dodaj budyń i zmiksuj wszystko na jednolitą masę.

Obrazek

4. W blaszce układaj kolejno: herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce. Włóż blaszkę do lodówki na 4 godziny.

Obrazek

5. Po 4 godzinach wyjmij ciasto z lodówki i polej je z wierzchu roztopioną białą czekoladą.

Obrazek

6. Gotowe ciasto pokrój na kawałki. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Ścieram zamiast marchewki i mieszam jogurtem. Numer 1 wśród jesiennych surówek
Ścieram zamiast marchewki i mieszam jogurtem. Numer 1 wśród jesiennych surówek
Ulubiona zupa Francuzów. Latem serwują na zimno, jesienią podgrzewają i posypują serem
Ulubiona zupa Francuzów. Latem serwują na zimno, jesienią podgrzewają i posypują serem
Na kolację serwuję hiszpańskie ziemniaczki. Najlepszy jest sos
Na kolację serwuję hiszpańskie ziemniaczki. Najlepszy jest sos
Mrozić surowe czy ugotowane pierogi na święta? Mało kto robi to dobrze
Mrozić surowe czy ugotowane pierogi na święta? Mało kto robi to dobrze
Prawie nie ma ości, a w smaku przypomina dorsza. Polacy nawet nie kojarzą nazwy
Prawie nie ma ości, a w smaku przypomina dorsza. Polacy nawet nie kojarzą nazwy
Zalej wrzątkiem i wypij. Brzuch nie będzie już dłużej jak nadmuchany balon
Zalej wrzątkiem i wypij. Brzuch nie będzie już dłużej jak nadmuchany balon
Te naleśniki zrobisz z trzech składników. Nie ma w nich ani grama mąki i cukru, a smakują jak najlepszy deser
Te naleśniki zrobisz z trzech składników. Nie ma w nich ani grama mąki i cukru, a smakują jak najlepszy deser
Zawijam w roladkę i zapiekam. Dział z wędlinami omijam z daleka
Zawijam w roladkę i zapiekam. Dział z wędlinami omijam z daleka
Polskie sery podbijają Szwajcarię. Ekspert zdradził mi, gdzie można je kupić
Polskie sery podbijają Szwajcarię. Ekspert zdradził mi, gdzie można je kupić
Ta zupa to postrach pierwszej randki. Zimą wspiera odporność i rozgrzewa
Ta zupa to postrach pierwszej randki. Zimą wspiera odporność i rozgrzewa
Polacy piją na potęgę, a Bosacka załamuje ręce. Najgorszy rodzaj kawy
Polacy piją na potęgę, a Bosacka załamuje ręce. Najgorszy rodzaj kawy
Plenerowy hit na mroźne dni. Po porcję tej zupy ustawiają się długie kolejki
Plenerowy hit na mroźne dni. Po porcję tej zupy ustawiają się długie kolejki