Ciasto owocowe z masą budyniową bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie ciasta owocowego z masą budyniową bez pieczenia.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 80 g budyń waniliowy
  2. 750 ml mleko
  3. 3 łyżki cukier
  4. 200 g masło miękkie
  5. 500 g herbatniki maślane
  6. 3 szklanki truskawki pokrojone
  7. 1/2 szklanki borówki
  8. 50 g biała czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:

1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą budyń, 250 ml mleka oraz cukier.

Obrazek

2. W rondelku podgrzej 500 ml mleka, a następnie dodaj zawartość miski. Podgrzewaj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż mieszanka zrobi się gęsta.

Obrazek

3. Za pomocą miksera ubij miękkie masło, a następnie dodaj budyń i zmiksuj wszystko na jednolitą masę.

Obrazek

4. W blaszce układaj kolejno: herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce. Włóż blaszkę do lodówki na 4 godziny.

Obrazek

5. Po 4 godzinach wyjmij ciasto z lodówki i polej je z wierzchu roztopioną białą czekoladą.

Obrazek

6. Gotowe ciasto pokrój na kawałki. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"